Şehit yakını atılınca “Yargıya gitsin”, başkan atılınca bildiri!

“42 baronun, üç ilin belediye başkanının görevden alınması ve kayyım atanmasını protesto eden bildirisine destek veren 20 Yargıtay üyesi, Külliye’deki adli yıl açılış törenine katılmayacak” haberini okuyunca..

Gerek baroların bildirisi açıklandığında.

Ve gerekse sonrasındaki süreçte, düne kadarki görüşmelerimde, bana tespitlerini aktaran bildirici baroların yönetim kurulunda görev yapan bazı avukatların görüşlerini yazmak da, üzerime vazife oldu.

Dışardan bakıp 42 baronun bildirisini okuduğunuzda, sanırsınız ki, bu barolara üye tüm avukatlar, o bildirideki iddialara katılıyor.

Hayır..

Büyük çoğunluğu katılmıyorlar..

Hatta o barolara üye olan avukatlar bir yana.. 

Bildiriye destek verdiği açıklanan baroların içindeki bazı yönetim kurulu üyeleri de bildiriye  katılmıyorlar..

Bu bildiriye katılma noktasında oybirliği ile alınmış bir karar olmadığını açıkça hatırlatıyorlar..

“Bu bildiri, politize olmuş, daha önemlisi, PKK ile iş tutan kirli bir pazarlığın sonucudur” diyorlar..

Görüştüğüm değişik baroların yönetim kurulu üyesi avukatların görüşlerini aktaracağım için, bire bir ifadelerini veremeyeceğim..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu satıcısının avukatından ne bekliyordunuz? 18 Mayıs 2024 | 794 Okunma Yumuşamanın neticesi; ceza ancak bu kadar oldu! 17 Mayıs 2024 | 3.441 Okunma 28 Şubat’ta “Tahliye edin”, Sinan Ateş’te “Merhaba diyeni de içeri atın”! 16 Mayıs 2024 | 5.901 Okunma İşte CHP: İki saatte 66 bin TL’lik israf! İftira da cabası! 15 Mayıs 2024 | 1.111 Okunma Dün bir, bugün iki! CHP itiraf etti: İsrafsız yapamayız! 14 Mayıs 2024 | 1.466 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar