Kazalar, sadece ve gerçekten kaza mı?

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (21.08.2022)''Kazalar, sadece ve gerçekten kaza mı?'' başlıklı yazısı.

Trafik kazaları, kazadan mı ibarettir?

Son yıllarda trafik kazaları ile ilgili, gerek yeni yollar açılması, mevcut yolların bakımı, araçlardaki yenilemeler ve gerekse trafik kurallarına uyulması anlamında diğer tedbirlerin alınması sonucu, ölümlü kazalar gittikçe azalıyor..

Eski yıllarda, “Şu yolun sonunda, trafik çevirmesi olabilir.” şeklindeki belli yerlerde, trafik kontrolü olacağı tahminleri ile, sadece o alanlarda kurallara uygun hareket etme alışkanlığı, o alanların dışında keyfine göre araç kullanma adeti artık sona erdi...

Teknolojinin azami seviyede kullanımı ile, trafik polislerini yolların kenarında bekleterek, bir anlamda canlarını da tehlikeye atmadan, yollara kamera sistemlerinin yerleştirilmesi sonucu, şu otoyoldan giden, bu bölgeden geçen aracın şoför koltuğunda oturan sürücüsünün emniyet kemerinin takılı olup olmadığının fotoğraf ile görüntülenip, ceza makbuzunun yollanması aşamasına kadar gelindi..

Araçların muayenesi, memurların tecrübesine, bir başka açıdan da insafına bırakılmaksızın...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AYM: Taksim’de miting engellenemez/engellenir! 03 Mayıs 2024 | 131 Okunma Bu ülkede, süpürülecek o kadar sahtekâr var ki! 02 Mayıs 2024 | 2.082 Okunma Böyle mi olacak, böyle mi savunulacak 20 saat çalışan lider! 01 Mayıs 2024 | 2.362 Okunma Çocuklar park bekliyordu, onlara çukurda boğulmak hazırlanmış! 30 Nisan 2024 | 3.775 Okunma “HAMAS’a terörist diyen “terörist ortakları”! 29 Nisan 2024 | 1.617 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar