Hiç kimse, “ihanet”ine emsal arayarak hainlikten kurtulamaz!

Yeni parti kurma çalışmalarına başlayan, bir dönem AK Parti’de siyaset yapmış olan mahallemizdekiler, kendilerine çok önemli bir argüman bulmuşlar..

-Diyorlar ki..

“AK Parti de, Milli Görüş çizgisindeki siyasetçilerin Erbakan Hoca’dan ayrılarak partileşme sürecinde kurulmadı mı?”

Daha net söylüyorlar:

“Tayyip Erdoğan, Erbakan’a karşı yeni parti kurmadı mı? Ne Erdoğan’ın yaptığı hainlik idi, ne de bizim şimdi kuracağımız parti hainliktir!”

Çok güzel, kulağa hoş gelen bir bakış açısı!.

Hem de “yumuşak karın” olarak nitelendirilen defolu noktaya, muhatabın kendisinden getirilen somut bir benzer örnek..

Daha doğrusu öyle gibi görünüyor..

Öyle gibi göstermeye çalışıyorlar..

“Sen böldü isen, biz de böleriz.. Sen bölmedi isen, bize de bölüyorsun diyemezsin” argümanı, bakalım ne derece doğru?..

Erbakan’a karşı parti kurma ile bugün AK Parti’ye karşı parti kurma operasyonu, bakalım aynı şeyler mi, buyrun karşılaştıralım..

2001’de, Fazilet Partisi yerine Saadet Partisi kurulurken, bazı isimler bu parti yerine AK Parti’yi tercih ettikleri sırada, ne FP ne de SP iktidarda değildi..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uyuşturucu satıcısının avukatından ne bekliyordunuz? 18 Mayıs 2024 | 726 Okunma Yumuşamanın neticesi; ceza ancak bu kadar oldu! 17 Mayıs 2024 | 3.441 Okunma 28 Şubat’ta “Tahliye edin”, Sinan Ateş’te “Merhaba diyeni de içeri atın”! 16 Mayıs 2024 | 5.899 Okunma İşte CHP: İki saatte 66 bin TL’lik israf! İftira da cabası! 15 Mayıs 2024 | 1.111 Okunma Dün bir, bugün iki! CHP itiraf etti: İsrafsız yapamayız! 14 Mayıs 2024 | 1.466 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar