Erdoğan/dindar karşıtı, müftülükte eğitim vermeye kalkarsa!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (11.06.2022)''Erdoğan/dindar karşıtı, müftülükte eğitim vermeye kalkarsa!'' başlıklı yazısı.

“Rakıları doldurun, buzlar tamamsa yeniden başlıyoruz!”

14 Mayıs’ta bu paylaşımı yapmış, avukatımız Cemil Karaboğa.

Ama ne Şanlıurfa Valiliği..

Ne Şanlıurfa Müftülüğü..

Ne Aile Bakanlığı..

Baroyu saymayacağım.. Onlar zaten avukat ile aynı kafadalar..

Ama Şarlıurfa’daki muhafazakar avukatları saymam gerekir..

“Bu avukat hanımdan, çocuklarımızın, müftülük çalışanlarının öğreneceği ne olabilir ki?” dememişler..

8 Haziran’da, müftülüğe davet edilip..

Veya, barodan bir avukat istenilmesiyle yetinilip..

“Kimi yolluyorsunuz? ‘Rakıları hazırlayın’ diyen birisi lütfen olmasın. Sonra sizin medyanız bizi eleştirir, ‘Sosyal medyada ‘Akşam rakı içelim’ diyen avukatı, ders vermesi için müftülüğe çağırdılar’ derler..” sorgulamasını da yapmayıp..

Gelen avukatı karşılayıp, almışlar salona..

Kıyafeti şöyle imiş, müftülük çalışanı birisi avukat hanımın eteğinin boyunu ima ederek  “Kürsünün arkasında anlat, biz din adamıyız” demiş, ayrı konu..

Baro da, bu çıkış sonrasında “İnsanların yaşam tarzına ve kıyafetine açıkça müdahale taşıyan bu saldırıyı kınıyor, bu zihniyete karşı meslektaşımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz” diye açıklama yapmış ayrı konu..

Tartışmaya bu açıdan girmemize gerek yok, kimsenin evindeki kıyafetine, sokaktaki kıyafetine, bürodaki kıyafetine bir şey denildiği yok..

Müftülük bir etkinlik düzenlemiş..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Memnun musunuz, Saadetliler! 26 Nisan 2024 | 5.821 Okunma Şimdi anladınız mı, Deutsche Welle’den farkınız yok! 25 Nisan 2024 | 4.400 Okunma Bu M. Kemal’i sevmeyen kahrolsun! 24 Nisan 2024 | 4.868 Okunma İsrail’e silah satan Almanya’yı da protesto etsenize! 23 Nisan 2024 | 3.033 Okunma Nice fotoğraflar vardır ki “füze”den güçlüdür 22 Nisan 2024 | 3.962 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar