Ankara’da bir savcı yok mu?

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (19.10.2022)''Ankara’da bir savcı yok mu?'' başlıklı yazısı.

17-25 Aralık emniyet-yargı darbesinden hemen sonra, zaten FETÖ’cüler köşe başlarını tuttuğu için, hangi hakim-hangi savcı suç niteliğindeki paylaşımlara dava açacaktı ki?

15 temmuz hain darbe girişiminden sonra, hakimler savcılar, sokağa tank süren, özel harekat polislerini uçakla bombalayan teröristlerle mi uğraşsın, sosyal medyadaki paylaşımlarla mı?

Ama o günler geride kaldı..

Şimdi savcılarımız da, hakimlerimiz de daha rahat..

Kendileri, tarama yaptırmaları lazım ama..

Furkan Kamalak gibi avukatlar, şu ünlünün bu siyasetçinin vekaletini alıp, sosyal medya hesaplarında o kişilere yönelik hakaret sayılacak tüm geçmişe dönük paylaşımları bulup, dava açma uyarısı ile uzlaşmaya gidip, vekalet ücretlerini tahsil ederken..

Savcılarımız da, sosyal medyada, devlet yetkililerine hakaret içerikli paylaşımları geriye dönük olarak tarayıp, ilgiler hakkında davaları açmaları gerekmez mi?

Gerekir..

Bu gereklilik bir yana..

Basında bunlar dile getirildiğinde, bir savcı olaya el koyup, “Burdaki hakaretleri inceliyorum” demesi gerekmez mi?

Gerekir..

Somut örneği vereyim..

İyi Parti Disiplin Kurulu üyesi Akın Uyar isimli bir avukat var..

Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımları var..

Bir vesile ile yayınlamıştık..

Dava açtı..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu ülkede, süpürülecek o kadar sahtekâr var ki! 02 Mayıs 2024 | 14 Okunma Böyle mi olacak, böyle mi savunulacak 20 saat çalışan lider! 01 Mayıs 2024 | 2.308 Okunma Çocuklar park bekliyordu, onlara çukurda boğulmak hazırlanmış! 30 Nisan 2024 | 3.744 Okunma “HAMAS’a terörist diyen “terörist ortakları”! 29 Nisan 2024 | 1.473 Okunma İşin sonu: “Seyircisiz Kongre” 28 Nisan 2024 | 980 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar