Abdülhamid’e zalimlik isnadı, Ermeni ağzıdır!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (26.05.2022)'' Abdülhamid’e zalimlik isnadı, Ermeni ağzıdır!'' başlıklı yazısı.

Dünya tarihinde kaç devlet başkanı, bombalı saldırı ile öldürülmek istenmiştir?

Kendi ülkesindeki bir azınlık tarafından böylesine bir saldırıya uğrayıp, kurtulduktan sonra yine de toplu bir cezalandırmaya başvurmayan somut bir örnek var mı?

Onlarca yıl değil, asırlarca cihana hükmeden Osmanlı’nın tepesindeki bir isim, ülkedeki Ermeni azınlığın içinden çıkan bir hain tarafından bombalı saldırı ile öldürülmek isteniyor..

Abdülhamid Han, Allah’ın takdiri, o saldırıdan kurtuluyor.

Ama yakınındaki insanlardan şehitler var..

Bu tarihi bilgi bize şunu kesin olarak gösteriyor..

Abdülhamid Han’ın en net düşmanı, Ermeniler..

“Ermeniler kullanılmıştır. Aslında arkasında şunlar var” diyen çıkabilir..

Daha başka tezler de ileri sürülebilir..

Yıllarca ders kitaplarında, Abdülhamid Han’a “kızıl sultan” yakıştırması yapılması, bu bombalı saldırının arkasında çok derin algı operasyonlarının da olduğunu gösteriyor..

“Onun döneminde toprak kaybettik, yok kaybetmedik” tartışması bir yana..

“Osmanlı’nın emperyal devletlerin tasallutundan kurtarılması için, gerekli adımları attı-atmadı” tartışmaları bir yana..

“Said-i Nursi bile, Mehmed Akif bile karşısında idi, yanlış tanıtıldı” tartışmaları da bir yana..

Bugün milliyetçilik iddiası ile siyaset yapan ve iktidara gelme hayali yaşayan bir kişi, Ermenilerin ağzı ile, Abdülhamid Han dönemini, nasıl “İstibdat dönemi” olarak tanımlayabilir?

Abdülhamid Han, gerçekten bir istibdat dönemi yaşatmış ise..

Milliyetçiliği bir kenara bırakın..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aaaa, AYM Başkanı ne dedi? 27 Nisan 2024 | 248 Okunma Memnun musunuz, Saadetliler! 26 Nisan 2024 | 6.254 Okunma Şimdi anladınız mı, Deutsche Welle’den farkınız yok! 25 Nisan 2024 | 4.403 Okunma Bu M. Kemal’i sevmeyen kahrolsun! 24 Nisan 2024 | 4.871 Okunma İsrail’e silah satan Almanya’yı da protesto etsenize! 23 Nisan 2024 | 3.034 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum