Sayın Erdoğan’ın Cevabı

Joe Biden, yıllardır tam anlamıyla ifade edemediği, fakat yer yer kısmen de olsa açığa vurduğu Türkiye hakkındaki şer düşüncelerini başkanlık makamına gelir gelmez uygulamaya koymuştur.Aralık...

Joe Biden, yıllardır tam anlamıyla ifade edemediği, fakat yer yer kısmen de olsa açığa vurduğu Türkiye hakkındaki şer düşüncelerini başkanlık makamına gelir gelmez uygulamaya koymuştur.

Aralık 2019’da başkanlık seçiminden yaklaşık bir yıl önce kendisiyle yapılan bir söyleşide şöyle diyordu:

 “Şu an ona (Erdoğan’a) farklı bir şekilde yaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Muhalif Türk liderlerini desteklersek onları daha cesur davranmaya itersek Erdoğan’ı yenebilirler. Darbe ile değil. Seçim ile. Yapacağım son şey ona Kürtler konusunda boyun eğmek olurdu kesinlikle. Özellikle Doğu Akdeniz’deki petrol faaliyetlerinin görüşülmesi ve birçok farklı şeyde.”

Bu cümlelerden onun hedefini ve maksadını anlamak zor olmasa gerek. Nitekim başkan seçildikten sonra onlarca yıldır birlikte çalıştığı FETÖ, PKK ve Ermeni örgütlerinin Türkiye ve Türkiye dışındaki temsilciliklerini harekete geçirmekle işe başladı.

Açıktan Sayın Erdoğan’ı, örtülü olarak da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni hedefe koydu.

Onun “Muhalif Türk liderlerini desteklersek onları daha cesur davranmaya itersek Erdoğan’ı yenebilirler.” sözünden ilham alan bütün muhalifler ses sese vererek Sayın Cumhurbaşkanı’na ve onun liderliğindeki Cumhur İttifakına karşı saldırıya geçtiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Pervin Behmeni Kaşkayi hayata veda etti 28 Ekim 2021 | 92 Okunma "Soykırım" 13 Mayıs 2021 | 72 Okunma Ermeni meselesine halk edebiyatı penceresinden bakmak (1) 02 Mayıs 2021 | 187 Okunma Sayın Erdoğan’ın Cevabı 26 Nisan 2021 | 144 Okunma Sayın Erdoğan’ın Cevabı 26 Nisan 2021 | 204 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar