Müjde haberleri: Kudüs, Chopin yerine Itri, Necip Fazıl

Bizim yaşta olanlar hatırlar, 1969 yılında İslam İşbirliği Teşkilatı, Fas’ta ilk defa toplandığında Türkiye’yi Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil temsil etmişti....

Bizim yaşta olanlar hatırlar, 1969 yılında İslam İşbirliği Teşkilatı, Fas’ta ilk defa toplandığında Türkiye’yi Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil temsil etmişti. Türkiye İslam Birliği Teşkilatı’na katılsın mı katılmasın mı diye akla ziyan tartışmalar yapılmıştı. Türkiye’yi yönetenler, biz İslam ülkesiyiz, diyemiyorlardı. Ağızlarda laiklik sakızı çiğneniyor, İslam ülkeleri ile aramıza duvarlar örülüyordu. Bin yıl İslam’ın bayraktarlığını yapan bir milleti yönetenler “İslam ülkesi” olmaktan korkuyorlardı.

Zamanla su mecrasını buldu, Türkiye İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı oldu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatı asırlarca İslam Birliği’ni kuran Osmanlı’nın başşehri olan İstanbul’da topladı, üstelik Kudüs gibi bütün Müslümanları birleştiren bir konu etrafında. ABD-İsrail’e karşı restleşme niteliğinde karar alındı. Kudüs, Filistin Devleti’nin başşehri ilan edildi.

Kudüs, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) Miraç gecesi namaz kıldığı şehirdir. 637 yılında Hicretten 15 yıl sonra, Hz. Ömer (r.a) tarafından fethedildi, o gün bugün bir İslam şehridir. Haçlı seferleri sırasında kısa süre işgal edilse de Yavuz Sultan Selim’in fethinden itibaren de Osmanlı toprağı olmuştur. 1948’de kurulan İsrail işgal devleti Kudüs’ü Müslümanlardan temizlemek istiyor, dahası arz-ı mevud tabir edilen vaadedilmiş topraklarda Nil’den Fırat’a büyük İsrail devletini kurmak istiyor. Amerika arkasında, bu zulüm ve işgal devletini kayıtsız şartsız destekliyor, Avrupa ülkeleri İsrail’in her politikasını desteklemeseler de çeşitli şekillerde İsrail’e yardım ediyorlar.

Önemli olan Müslümanlar ve onların atacağı adımlar. 1.7 milyar insanın oluşturduğu İslam dünyası bir ve beraber olmalı. Kudüs davası bizi birleştirmeli. Müslümanlar, Kur’an’ın “Kardeş olun!” emrine sımsıkı sarılırsa 8.5 milyonluk İsrail’in tozunu havaya savururlar. 

Allah’ın rahmeti cemaat üzerinedir. İsrail ve Siyonistler güçlü değil, İslam dünyası dağınık. Kur’an, Müslümanlar kardeştir, buyurur. Tek Allah’a ve Kur’an’a inanan, aynı kıbleye dönen, gönülleri Hz. Muhammed (s.a.v) aşkıyla çarpan Müslümanlar, eninde sonunda birleşecek ve Kudüs’teki Siyonist zulmüne son verecekler. 

Aziz Peygamberimiz (s.a.v), küfür devam eder, zulüm devam etmez, buyurur. İsrail, her gün cinayet işliyor, masum insanları öldürüyor, katliam yapıyor. Bu cinayetlerin ilanihaye devam etmesi mümkün değildir. Müslümanlar Kudüs davası etrafında birleşmeli ve tek vücut olmalı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 114 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 187 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar