Kur’an ilhamıyla yazan şair

Milli Eğitim Bakanlığı 20-27 Aralık günlerini Mehmet Akif Haftası ilan etti, etmekle çok iyi etti. Edebiyatçı yazar Mustafa Duran ile kolları sıvadık, Safahat’ı ve Akif’in eserlerini taradık gençlerin Akif’ten öğrenmesi gereken erdemleri ve değerleri anlatan biyografik bir kitap kaleme aldık. 

Mehmet Akif kendisini çok iyi yetiştirmiş, yeteneklerini geliştirmiş bir şairdi, güzel ahlaklı ve erdemli bir insandı. O her şeyden önce Kur’an Müslümanı idi. Kutsal kitabımızın Müslümanlara yol göstermesini istedi. Asım’ın nesli adını verdiği idealist bir nesil yetiştirmek istedi. Hayatı, idealist gençliğe adanmış güzel bir örnektir. Herkese örnek olabilecek güzel bir hayat yaşadı. Kur’an ezberledi ve manasını hayatına tatbik etti. Kur’an’ın okunmasını ve Asım’ın nesline ilham kaynağı olması gerektiğini söyledi:

“Doğrudan doğruya Kur’an’dan alıp ilhamı, 

Asrın idrakine söyletmeliyiz İslam’ı...” 

Mehmet Akif ikiyüzlülük nedir bilmezdi, kimseyi aldatmadı, dostlarına karşı son derece vefalıydı. Güzel ahlakın önemini şöyle ifade etti:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 112 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 187 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar