“Devlet ve milletin vicdanı Meclis’e sesleniyorum”

Ceza infaz yasaları; katilleri, tacizcileri, suçluları koruyor. Geçen hafta ceza yasalarındaki yetersizlikleri, eksikleri ve suçlular lehine yapılan ceza indirimlerini yazdım. Kanayan bir yaraya parmak basmışım. Okuyuculardan...

Ceza infaz yasaları; katilleri, tacizcileri, suçluları koruyor. Geçen hafta ceza yasalarındaki yetersizlikleri, eksikleri ve suçlular lehine yapılan ceza indirimlerini yazdım. Kanayan bir yaraya parmak basmışım. Okuyuculardan düzinelerce mail aldım. Mevcut ceza kanunlarına milletin tepkisi anlatılır gibi değil, mutlaka yeni düzenlemelerin yapılması lazım. Cezaların caydırıcı hâle getirilmesi şart. Mahkûmların ıslahı için projelerin yapılması zaruri. Suç işleyenin hapishanede pişman olması, kendisini ıslah edip iyi bir adam olmaya karar vermesi için ciddi bir eğitim programı yapılmalı ve uygulanmalı.

Kıymetli okuyucum ve değerli dostum Kemal İnan Bey, bir makale genişliğinde mail yazmış. Devletin adaletle ayakta durduğunu, adaleti sağlayacak yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini anlatan maili iktibas etmek istiyorum. 

Avrupa’dan kanun ithal etmekle adaletin sağlanamadığı ortada. Her milletin örf, âdet, gelenek, görenekleri, dini ayrıdır. Her milletin kendisine göre sosyal yapısı ve sosyolojisi vardır. Kendi sosyal yapımıza uyan kanunlar yapmak zorundayız.

Kemal İnan’ın maili şöyle:

“Devletlerin varlık sebebi nedir? Neden insanlar böyle bir yapıya, teşkilata ihtiyaç duyarlar ve bu teşkilatın, örgütün koyduğu kurallara itaat ederler? 

Sebebi açık... Güvenlik ve adalet için. Asırlardır devlet denen mekanizma toplumun güvenliğini sağlar, adalet mekanizmasını işletir, böylece insanların can ve mal emniyeti güvenceye alınmış olur. Devletlerin günümüzdeki fonksiyonları olan eğitim, sağlık, sosyal yardımlar son yüzyılın politika araçlarıdır ve günümüz dünyasında ortaya çıkmış görevlerdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 107 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 187 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar