Yeni EVDS’de yok yok!

Birkaç yıl önceydi. Bir üniversitede öğrencilerle söyleşide bulunmaya davet edilmiştim. Öğrenci arkadaşlara şunu söylediğimi hatırlıyorum:“Herkesin hayattaki temel amacı başarılı ve...

Birkaç yıl önceydi. Bir üniversitede öğrencilerle söyleşide bulunmaya davet edilmiştim. Öğrenci arkadaşlara şunu söylediğimi hatırlıyorum:

“Herkesin hayattaki temel amacı başarılı ve mutlu olmaktır. Bunu gerçekleştirebilmek için öncelikle neyi nerede bulacağınızı bilmeniz gerekir. Bunu hayatın her alanında uygulayabilirsiniz, uygulamanız da gerekir. Aradığınızın nerede olabileceğini bilmek olmazsa olmaz şarttır. İş için de bu böyledir; hatta kız ya da erkek arkadaş bulmak için de...”

Tabii ki cümlenin sonu genç arkadaşların pek hoşuna gitmişti. Bu sayede sevgili bulan olmuş mudur bilemem tabii ki ama Nasrettin Hoca gibi yapmamak, iğneyi kaybedilen yer dışında aramamak gerekir. O yüzden de neyi nerede bulacağını bilmek çok önemlidir.

Özellikle ekonomi alanında çalışan biz gazeteciler de, finans kesimi çalışanları da, reel sektörde görev yapanlar da en çok ekonominin nasıl seyrettiğine ilişkin göstergelere, verilere ihtiyaç duyarız. Bunlara sahip olabilmeliyiz ki, bir sonuca varalım, bir karar verelim.

Peki nereden, hangi kaynaklardan erişebiliriz bu verilere?

Kamuda hemen her kuruluş bir veri setine, bir veri havuzuna sahip. Ama bu havuzlar daha çok ilgili kuruluşun ürettiği verilerle dolu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.206 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 360 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 263 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar