Turizm sektörü önce yabancılarla şimdi yerlilerle derin bir nefes aldı

Yoğun gündem arasında gözden kaçan ya da üstünde pek fazla durulmayan bir veri açıklandı geçenlerde. Turizm istatistikleriydi bu veri. Tabii ki söz konusu olan yabancı turistlere ilişkindi.Yabancı turist...

Yoğun gündem arasında gözden kaçan ya da üstünde pek fazla durulmayan bir veri açıklandı geçenlerde. Turizm istatistikleriydi bu veri. Tabii ki söz konusu olan yabancı turistlere ilişkindi.

Yabancı turist sayısının temmuzda 5.1 milyona yaklaştığı ve geçen yılın tam yüzde 46 üstüne çıktığı görüldü. Nisandan beri zaten geçen yıldan daha fazla turist geliyordu gelmesine ama artış oranı hazirandaki yüzde 43'ü de geride bıraktı ve yüzde 46'ya ulaştı.

Yabancı turist sayısı temmuzda ulaştığı 5.1 milyon kişiyle 2015'in aynı ayındaki 5.5 milyonluk sayıya da yaklaşmış oldu. Gerçi 2015'in, temmuz itibariyle yüzde 7, ilk yedi ay itibariyle yüzde 15 altındayız ama makas giderek kapanıyor.

Turizmde haziran ve temmuzda kayda değer bir gelişme sağlandı. Ama temmuzdaki durum daha bir önem arz ediyor.

Özellikle haziran ayındaki hızlı artış neredeyse tümüyle Rusya'dan gelenler sayesinde sağlanmıştı. Oysa temmuzda Avrupalı turistin devreye girdiği gözlendi. Rusya yine o büyük önemini ve ağırlığını koruyor ama temmuzda geçen yıla göre Avrupa'dan gelenlerde de bir canlanma oldu. Bu yıl temmuzda geçen yıla göre daha fazla Alman, Belçikalı, Fransız, İngiliz, İsveçli, İsviçreli ve İtalyan geldiği dikkati çekti.

Sektörü temsilcileri Avrupalı turist sayısı konusunda temmuzdaki bu gelişmeye rağmen temkinli olmayı sürdürmekten yana.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.206 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 362 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 263 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar