Konut satışında geçen yılı bile arar hale geldik

Bazı gerçekleri görmek için resmi verilere bakmaya, derin analizlere yönelmeye gerek yok. Daha önce de birkaç kez yazdık. İşlerin nasıl gittiği sorusuna sık sık muhatap oluyoruz. Sanki bizim verebilecek somut bir...

Bazı gerçekleri görmek için resmi verilere bakmaya, derin analizlere yönelmeye gerek yok. Daha önce de birkaç kez yazdık. İşlerin nasıl gittiği sorusuna sık sık muhatap oluyoruz. Sanki bizim verebilecek somut bir yanıtımız varmış gibi... Bu tür sorulara karşı hep şunu söylüyoruz:

“Televizyon ve gazetelerdeki reklam ve ilanlara bakın; özel olarak dolaşmanıza gerek yok, etrafınızdaki kiralık işyeri ilanlarında artış var mı yok mu, onu gözleyin. Yanıtı siz bulacaksınız, işler nasıl gidiyor, göreceksiniz...”

Kiralık işyeri ilanları çok, değil mi... Devredenlerin sayısında bir artış var, değil mi... Komple satılık ya da kiralık bina sayısı geçmişe göre daha fazla, değil mi...

Hürriyet’in dünkü sayısında bir haber vardı. Haber, bir dönem Anka Ajansı’nda birlikte çalıştığım sevgili arkadaşım Nuray Babacan’ın imzasını taşıyor. Şöyle diyor Nuray haberinin spotunda:

“AK Parti’nin belirli aralıklarla yaptırdığı kamuoyu araştırmalarında ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Yapılan araştırmalarda yıllardan sonra ilk kez Türkiye’nin en önemli sorunu sıralaması değişti. Tüm anketlerde terör birinci sırada çıkarken, ilk kez ekonomi birinci sıraya yerleşti. Vatandaş, işsizlik ve hayat pahalılığından şikayetçi oldu.”

Vatandaş ekonomiyi en önemli sorun olarak ilk sıraya koyarken, aldığı maaşla ya da elde karla geçimini sağlamaya çalışırken büyük yatırım sayılabilecek alanlara yönelemiyor, para harcayamıyor. İşte bu olumsuzluk dalga dalga yayılıyor ve konut satışlarını ciddi ciddi vuruyor, tökezletiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.203 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 355 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 260 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 457 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar