Ekonomik gidişattan kimse hoşnut değil

Aslında zaten şu koşullarda gerek tüketici kesim, gerek üreticiler yani reel kesim “Aman ne güzel, ekonomide her şey yolunda gidiyor” deseydi, bu tuhaf olurdu.Ekonomide tüm kesimlerin kendine göre bir dizi sorunu var; ama ortak ses...

Aslında zaten şu koşullarda gerek tüketici kesim, gerek üreticiler yani reel kesim “Aman ne güzel, ekonomide her şey yolunda gidiyor” deseydi, bu tuhaf olurdu.

Ekonomide tüm kesimlerin kendine göre bir dizi sorunu var; ama ortak ses aynı:

“Gidişat iyi değil ve bu ekonomik tablo bizi karamsarlığa sürüklüyor.”

Geçtiğimiz hafta içinde tüketici güven endeksi, sektörel güven endeksleri ve reel kesim güven endeksi açıklandı. Kasım ayına ilişkin bu endekslerin hiçbirinde mi önceki aya göre iyiye gidiş olmaz; olmamış! Tüm endekslerde ortaya konulan tablo gidişatın olumsuz yönde olduğunu gösteriyor.

Birkaç gün önce yazdık; tüketici güven endeksi kasım ayında 65.2 ile bu yılın en düşük düzeyine indi. Tüketici güveni, darbe girişiminin yaşandığı geçen yılın temmuz ayından bile daha aşağıda bulunuyor.

Tüketici güven endeksi kasımda ekime göre yüzde 3.2 geriledi. Endeksi oluşturan alt endekslerde de genel olarak olumsuz bir gidişat var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.207 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 362 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 263 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar