Bir okurun sorusunu yanıtlarken...

Geçenlerde bir elektronik posta aldım. Bir okurum, üniversite mezunu olduğunu ancak ne kadar izlerse izlesin finans ve bankacılık konularını kavramakta zaman zaman güçlük çektiğini belirterek birkaç sorusu olduğunu...

Geçenlerde bir elektronik posta aldım. Bir okurum, üniversite mezunu olduğunu ancak ne kadar izlerse izlesin finans ve bankacılık konularını kavramakta zaman zaman güçlük çektiğini belirterek birkaç sorusu olduğunu ifade ediyordu. Önce yaptığını özetlemiş, sonra da sorusunu yöneltmişti bu okurum:

"Sizce gayrimenkul yatırımı mı, yoksa vadeli TL yatırımı mı kısa ve uzun vadede avantajlıdır. Biz 300 bin lira değerinde ve ayda bin lira kira getiren dairemizi sattık. Şimdi o parayla aylık 3 bin lira net faiz elde ediyoruz. Şöyle düşündük; kiracıyla uğraşmayız, dört yıl sonra para 400 bin lira olacak. Daire fiyatı da dört yıl sonra 400, hadi 450 bin oldu diyelim. Bu yol, yani daireyi satıp faiz kazancı elde etmek daha mı doğru sizce?"

Durumu kısaca bu şekilde özetlemiş okurumuz ve sonrasına ilişkin kaygısını da şu soruyla dile getirmiş:

"Tabii bu durumda mevduat faiz oranları bu düzeyden aşağı düşer mi, düşmez mi, bu bilinebilir mi acaba?"

Uzmanlık sorusu

Okurum çok basit gibi görünen bir uzmanlık sorusu soruyordu aslında. Hem de iç içe geçmiş birden fazla soru. Özetle şu yanıtı verdim:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mevduat faizi yüzde 25’e, kredi faizi yüzde 35’e oturdu 01 Ekim 2018 | 1.206 Okunma Faiz arttı ama yabancı DİBS satmaya devam ediyor 28 Eylül 2018 | 531 Okunma İşte yaşınız, işte kalan zamanınız! 27 Eylül 2018 | 362 Okunma YEP’e dayandırılan hesaplamalarda akıl almaz hatalar yapılıyor 26 Eylül 2018 | 263 Okunma İşte gelir gruplarına göre harcama durumumuz... 25 Eylül 2018 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar