Vay pişeğen istikrar vay

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (22.10.2022)''Vay pişeğen istikrar vay'' başlıklı yazısı.

İngiltere Başbakanı Liz Truss, vız gelip tırıs gitmiş; ancak bir buçuk ay dayanabilmiş.

Zaten İngiltere, istikrarını da kaybetmiş. Artık haftada bir bakan değişiyormuş.

Parlamenter sistemle yönetilmenin cilveleri diye yorumlanmasın mı bizde! İktidar medyamızın ayran budalası aklıevvelleri, çözdü anında.

Boris Johnson’ın gidişiyle başgösteren, halefi Truss’ın Başbakanlıktan istifasıyla da tırmanan siyasi istikrarsızlığın kaynağı, bizim külyutmazlardan kaçar mı! Elleriyle koymuş gibi hemen buldu herzevekiller: Parlamenter sistem.


Tabii İngilizler iki ay önce parlamenter sisteme geçti ya, kesin ondandır; durulmayan bu siyasi çalkantılar, başka neden olacaktı!

Truss’ın tırıs gittiği, tıs çıktığı gibi ses benzeşimine dayalı espriler, zehir zeka işi olduğundan çok tutuldu bizde. Pek hınzırca canım...

Fransızlar da zeka küpü akıldanelerimizin dilinden kurtulamıyor, iktidar medyamızın alay konusu olmaya devam ediyorlar.

Hayat pahalılığından dolayı halk, Macron’a tepkili, öfke sokakta patlamış, büyüyormuş.

Bizim iktidar medyasında da Macron’a öfke büyüyor. Fransızların kızgınlığı, yüzde 6 buçukluk korkunç enflasyondan. Bizimkiler de bundan kızıyor olmalı.


Fransızların diline vurmuş; “Bir Makaron tarafından yönetiliyoruz” pankartları taşıyorlarmış. Gösterilerde, devletlerinin başı için “Yalancı Macron, Pinokyo burunlu” gibi sloganlar da atıyorlarmış.

Duyan da açıkladığı terörist başka biri çıktı, Fransız devlet ihalelerini alanlar bile kağıt üstünde görünenler değil, Macron’un hayatı yalan, tek doğrusu yok, ayaküstü su gibi sallıyor zannedecek.

Ekonomi iyi olacak demiş, olmamış. Yetmez mi burnunun uzamasına!

Fransızların haline üzülen iktidar medyamız gözüme sokmasa nereden bilecektim Macron’un yalanlarını. İyi ki varlar, Allah yokluklarını göstermesin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 157 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 683 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 897 Okunma AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 2.024 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar