Uzay yolculuğu seçim göz boyaması mıydı?

Uzaya biletle turist gönderdiğimiz, 55 milyon doları reklam parası olarak ödediğimiz, seçimde kullanmak için göstermelik bir klip çekiminden öteye gitmeyeceği söyleniyordu. Eleştirilere...

Uzaya biletle turist gönderdiğimiz, 55 milyon doları reklam parası olarak ödediğimiz, seçimde kullanmak için göstermelik bir klip çekiminden öteye gitmeyeceği söyleniyordu. Eleştirilere katılmamıştım.

Gelin görün ki... Uzayı fethediyormuşuz gibi abartılmasına karşı çıkan, fakat hafife alınmasına da katılmayanların yüzünü kara çıkardılar.

Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım, bu hamleyle dünya uzay cemiyetindeki mevkimizin yükseleceğini anlatıyordu.

CHP çatlasa da patlasa da uzay yarışındaki yerimizi alacaktık; bunun 'çılgın Türkler geliyor' diye Hans'la George'ta korkuya yol açacağı da Cumhurbaşkanı'mızca müjdelenmişti.

Sabah gazetesi, "Uzayda Türk'ün ayak sesleri" diyordu. Kâinatı çınlatacaktı.

Bir yandan da "at elin, çuval emanet; bizimki deh'le çüş'ten ibaret" yaklaşımıyla küçümseyenler vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 1.327 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.290 Okunma Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 571 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.346 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 171 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar