Sandıkta FETÖ darbesi neye benzerdi?

İstanbul seçimleri için dün ‘FETÖ darbesiydi, sayılmaz’ ve ‘dış güçlerin sandık müdahalesiydi, püskürtülmeli’ gibi yakıştırmalar çıktı bazı gazetelerde. Gelin hafızlarımızı yoklayalım, bu gerçekten bir FETÖ darbesi olsa neye benzerdi?

Eminim, darbeci tarafın ilk iş olarak darbeye maruz kalan tarafı darbe girişimiyle suçlayacağını hatırlayacaksınız...

Buradan başlarlardı. Tıpkı uydurma suç ve sahte delille hapse attıkları kurbanlarına yaptıkları gibi. Hepsini düzmece delil ve suç uydurmakla suçlamadılar mı?

‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ taktiği bir FETÖ klasiğidir, şaşmazlardı bu yöntemden.

Kumpas mı kuruyor; önce hedeflerini kumpas hazırlığı içinde gösterir ve onları yakalayıp kumpasçılıktan yargılardı FETÖ. 

Komplo mu tezgahlıyor; ilk yapacağı şey, kurbanlarını komplo tezgahlarken suçüstü enselenmiş gibi sunmak olurdu.

Yani arkadaş, bu FETÖ her ne kirli oyun planladıysa her seferinde kirli oyunları bozan, kuzu postuna bürünmüş kurt rolüne soyunmadı mı? Yazıp oynadığı bütün senaryolarda, mağduriyet rolünü de mağdurlarından çalan pozlarında görünmedi mi?

Kumpasla ve kumpasçılarla mücadele süsü vermeden giriştiği tek bir kumpası yoktur FETÖ’nün. İşleyeceği suçu, daha baştan mağdurunun üstüne yıkılacak şekilde tasarlar. Cinayetini, kurbanın boynuna kalacak şekilde kurgulayan soğukkanlı bir katilden farksız...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 34 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.266 Okunma Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 570 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.341 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 169 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar