Putin’in gücü Rusya’nın zayıflığı

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki’nin bugünkü (02.03.2022)’’ Putin’in gücü Rusya’nın zayıflığı‘’ başlıklı yazısı.

Otokratların en iyi yetişmişi, en dolusu, en ciddisi, en dünyayı tanıyanı, en palyaçolaşmayacak olanı, en gerçekçisi, en zekisi ve çeviği, en satranç ustası, en strateji dehası, en güç göstericisi, en iş biliri, en sözüne güveniliri, en devlet adamı, en birinci sınıfı, en rol modeliydi.

Rusya’yı yeniden ayağa kaldıran, tuttuğunu koparan, yaman, güçlü liderdi.

Ukrayna’ya saldırı çılgınlığına kadar....

Yönetme becerisi daha önce sınanmamış, devlet işleriyle yeni tanışan, liderliği ciddiye bile alınmayan, şovmenlik kariyeri sebebiyle küçümsenen, cılız ve çelimsiz, yeniyetme bir komedyen karşısında madara oldu.

Kendisininkinden başka ses istemeyen Putin tipi otoriter başkanlık inişe geçerken, devlet dairelerinden kendi resimlerini kaldırtan Zelenski tarzı liderlik hızla yükseliyor.

Çizilen, sadece Putin’in karizması değil. Ülkesini büyüten büyük lider kültünün de büyüsü, fiyakası bozuldu.

Demir yumruklu otokratik tek adam modelinin de yenilgisi ve iflası bu.

Güçlü Putin; Rusya’nın zayıflığına, yumuşak karnına dönüştü.

Gem vurulamayan emperyal kibir ve ihtirasların, büyüklük ve görkem arayışının; başta gururunu okşadığı bir milleti, sonu belirsiz maceralara nasıl sürüklediğini yaşatarak gösterdi.

Anlı şanlı Putin, baltayı taşa vurdu. Dengi olarak görmediği “dünkü çocuk” Zelenski’den, çetin ceviz bir ulusal direniş kahramanı çıkardı.

Tek adamlığın popülaritesi sönerken ortak aklın yıldızı, yeniden parlamaya başlıyor.

Putin’in, korku ve dehşet saçarak karşısında birleştirdiği dünya, hayranlıkla Zelenski’yi izliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 1.954 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.301 Okunma Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 571 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.347 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 171 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum