Peki ya Rusya’nın tutmadığı sözler

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (01.12.2022)''Peki ya Rusya’nın tutmadığı sözler'' başlıklı yazısı.

Yok sayınca yok olacağını zannettiklerinden değil. Yüzleşemedikleri için, Rusya’nın YPG’yle ilişkisi yokmuş gibi yapıyorlardı.

Daha iki gün önceydi. İktidarın bir gazetesinde “ABD’nin YPG’yle kardeşliği” yazılırken diğer gazetesinde Rus komutanın YPG’yle toplantı haberi çıktı.

Ancak AK Parti Sözcüsü, “Suriye’deki terör örgütlerini hangi müttefikimizin koruyup desteklediğini çok iyi biliyoruz” demişti. ‘Müttefikler’ dememişti. Sorumluyu tekil tanımladığında da parmaklar, sadece ABD’ye sallanıyordu.

Rusya’nın rolü, bir görünmezlik zırhına saklı. Ne büyütülüyor ne üstüne gidiliyor.

Halbuki İstiklal’deki saldırı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da Rusya’nın, sözünü tutmadığını nazikçe söyledi.

2019’daki Soçi anlaşmasına uymadılar. 150 saat içinde YPG’yi, Kobani’den çıkaracaklardı. Kaç yıl geçti üstünden. SDG adıyla hala oradalar. Rus komutanla da koordine oluyorlar.

Erdoğan “Terör örgütlerine kimlerin cesaret verip silanlandırdığını gayet iyi biliyoruz” derken hiç değilse çoğul konuşuyor.

Şu ifadesi de Rusya’yı dışlamıyor:

“Türkiye’yi harf değiştirerek, teröristlerin yanında kendi askerleri ile görüntü verdirerek oyalayacaklarını sananlar için yolun sonu gelmiştir.”

İsim değiştirerek, askerleriyle görüntü verdirerek oyalayacağını sananlar, tek değil yani. Birden fazlalar, en az iki demek ki. Rusya’ya gönderme değilse ne?

Yine de iktidar medyası, Rusya’yı ayırıyor, görmezden geliyor.

İlla görmesi gerektiğinde de YPG’yle münasebetlerini hayra yoruyor.

Dünkü bir gazeteden size örnek:

“Suriye’deki Rus Kuvvetlerinin Komutanı Aleksandr Çayko, PKK elebaşı Ferhat Abdi Şahin’le görüştü...
‘Bu size son teklifimiz. Türk harekatı başlarsa Rusya durduramaz’ mesajı veren Çayko, PKK/YPG’den işgal ettiği tüm kurumları rejime devretmesini şart koştu. PKK elebaşı Ferhat Abdi Şahin’in bu teklifi reddettiği belirtildi.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 39 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 535 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.025 Okunma AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 3.222 Okunma Batman’a niyet Urla’ya kısmet 13 Nisan 2024 | 1.031 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar