Ne ekonomistler sevdik aslında yoktular

Popülist siyasetçi, halkla ilişkisini aşkla açıklar. Aralarında seçmen-seçilen ilişkisi değil de aşık-maşuk ilişkisi varmış ve aşık taraf siyasetçiyken aşık olunan da...

Popülist siyasetçi, halkla ilişkisini aşkla açıklar. Aralarında seçmen-seçilen ilişkisi değil de aşık-maşuk ilişkisi varmış ve aşık taraf siyasetçiyken aşık olunan da halkmış gibi.

Onun için ne ekonomistler gördük, demedim başlıkta. Ucuz halkçılığın gönlü olsun, ne ekonomistler sevdik...

Gelelim aslında yoktular, kısmına.

O kalıbı da Attila İlhan'ın "ne kadınlar sevdim, zaten yoktular" dizesinden ödünç aldım. Şiiri bilirsiniz, "böyle bir sevmek" adıyla. "Böyle bir sevmek görülmemiştir" diye biter.

Halkına aşık böyle bir ekonomi yönetimi, görülmüştür oysa. Görülmemiş şey değil.

Türkiye Yüzyılı'nda size şu fakirleşmeyi yaşatan, meselâ itibardan tasarrruf etmemeye para bulurken emekliye maaş zammı için para bulamayan, memura zamda zorlanan ekonomi yönetimini kastediyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Yüzyılı'nda ne bu şiddet 27 Temmuz 2024 | 65 Okunma CHP’li belediyelere mali darbe mi? 26 Temmuz 2024 | 771 Okunma TikTok'a, Wattpad'e yenilen Anadolu irfanı 25 Temmuz 2024 | 474 Okunma MHP'nin listesi niye 154'lük? 24 Temmuz 2024 | 2.894 Okunma Bizi Unutma şarkısı olmamış 23 Temmuz 2024 | 2.797 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar