Macron'un IŞİD'i canlandırma planı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Kudüs'te buluşup Netanyahu'nun dümen suyuna girdi. IŞİD'le Hamas'ı bir tutan önerisi, tam bir akıl tutulması.Yanında dikilen Netanyahu, "bu sadece İsrail'in değil Avrupa'nın da...

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Kudüs'te buluşup Netanyahu'nun dümen suyuna girdi. IŞİD'le Hamas'ı bir tutan önerisi, tam bir akıl tutulması.

Yanında dikilen Netanyahu, "bu sadece İsrail'in değil Avrupa'nın da savaşıdır" dedi.

Şöyle hezeyan dolu bir mantıkla:

Çünkü IŞİD, yalnız İsrail sınırında yokmuş; Paris'in banliyölerinde de varmış. Dolayısıyla Gazze, Avrupa'yı da tehdit eden bir komşuymuş. Hamas'a karşı hep birlikte savaşıp, Gazze'yi dümdüz ederek IŞİD'i yenmelilermiş.

Macron bu, durur mu; o da dolduruşa gelip dünyaya, dün şunu teklif etti:

Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan uluslararası koalisyon, Gazze'de Hamas'a karşı da savaşsın. IŞİD'le mücadele, Gazze'yi kapsayacak şekilde genişletilsin!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.380 Okunma CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı? 03 Mayıs 2024 | 1.072 Okunma Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 1.535 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 736 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 915 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar