Kuveytli seçmen saçmalığı

Hâli, vakti yerinde; bizden vatandaşlık almış. İkinci tur için gümrükte oy kullanırken A Haber'in uzattığı mikrofona sevinç ve iddiayla konuşuyor. Vallahi "ben Türkiye'deki gibi bir demokratik seçim...

Hâli, vakti yerinde; bizden vatandaşlık almış. İkinci tur için gümrükte oy kullanırken A Haber'in uzattığı mikrofona sevinç ve iddiayla konuşuyor. Vallahi "ben Türkiye'deki gibi bir demokratik seçim görmedim" diyor.

O bile inanamıyor bu kadarına. Başka yerde bu derece kolay oy hakkı verilmeyeceğini biliyor, bildiği anlaşılıyor.

Oyunu kullanan seçmen şaşkın. Arapça konuştuğunu görünce ona mikrofon uzatan muhabir de öyle, bunu beklemediği belli oluyor.

'Ev alana vatandaşlık hediye' promosyonuyla seçmen yazılan ama Türkiye'de yaşamayanlar da bu seçime katıldı. Yurt dışı sandık kuyruklarında görüyoruz. Tek kelime Türkçe öğrenmeleri ve burada belli bir süre yaşamaları gerekmeden.

Kendi ülkelerinde oturup bizim Türkiye'de kimlerce, nasıl yönetileceğimize karar vermek için oy kullanıyorlar. Paralı turistlere de oy hakkı tanınsa yeridir.

Fakat iktidar fedâileri, bu işte bir terslik yokmuş gibi üste çıkmaya çalışıyor. Bu çarpıklığı yadırgayanları ırkçılıkla, ayrımcılıkla, göçmen düşmanlığıyla filan suçluyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 1.328 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 708 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 900 Okunma AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 2.042 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.327 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar