Kılıçdaroğlu’na karşı mezhepçilik yapılır mı?

Karar Gazetesi Akif Beki'nin bugünkü (25.05.2022)'' Kılıçdaroğlu’na karşı mezhepçilik yapılır mı?'' başlıklı yazısı.

"Ne demek Sünni, ne demek Şii? Siz Müslüman değil misiniz? Bu nasıl bir mezhepçiliktir? Bunu nereye sığdırıyorsunuz? Mezhep kavgalarının bir tarafı değil, hakkın tarafındayız.”

“Dedik ki; biz ne Şia ne Sünni, böyle bir din tanımıyoruz, bizim tek dinimiz var, İslam. Asla bunlar bir ayrım sebebi olmayacak. İşte onun için gelin, birlik olalım demenin anlamı bu.”

“Benim için Şii-Sünni değil, Müslümanlar ve insanlar önemlidir.”

“Bizim Sünnilik, Şiilik diye bir dinimiz yok.”

“Bilhassa ırkçılık, kavmiyetçilik, mezhepçilik ve terör fitnesi, İslam alemini içeriden çökerten sorunlar haline gelmiştir.”

“Emperyalistlerin bizi Şii-Sünni, siyah-beyaz ve Türk, Kürt, Arap, Farisi diye bölmesine müsaade etmeyeceğiz.

“Biz tekkeye mürit aramıyoruz, siyaset yapıyoruz.”

“Biz, ikinci sınıf vatandaş nedir biliriz; biz, ötelenmenin, iteklenmenin, hor görülmenin ne demek olduğunu biliriz. Kendisini, bu ülkenin yegane sahibi zanneden zihniyetin, kendisi dışındakilere nasıl böcek muamelesi yaptığını çok iyi biliriz.”

“Yola çıkarken, ‘etnik milliyetçilik yapmayacağız, bölgesel milliyetçilik yapmayacağız, dinsel milliyetçilik yapmayacağız’ dedik. Alevi demedik, Sünni demedik, hangi dinden olursa olsun eşit mesafede durduk. Çünkü herkesin dini kendine ama güvencesi biziz. Biz, böyle bir medeniyetten geliyoruz.”

“Sırtını emperyalistelere, onların temsilcilerine dayayanların, gençlerimizin arasına nifak sokmalarına kesinlikle rıza göstermeyeceğiz.”

“Bizi ayırmaya çalışanlara meydanı asla terk etmeyeceğiz. Bizim siyaset anlayışımızda milleti düşmanlaştırmak, kutuplaştırmak yoktur.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 220 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 540 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.091 Okunma AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 3.222 Okunma Batman’a niyet Urla’ya kısmet 13 Nisan 2024 | 1.031 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar