İsraf sadece CHP’li belediyelerde mi var?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iki hafta kadar önce kamuda tasarruf ve verimlilik paketini açıklamıştı. İsraf ve verimsiz yönetimin itirafıydı. Ama olsun, şu savurganlık bir bitsin de varsın sorumluları...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iki hafta kadar önce kamuda tasarruf ve verimlilik paketini açıklamıştı. İsraf ve verimsiz yönetimin itirafıydı.

Ama olsun, şu savurganlık bir bitsin de varsın sorumluları bitirsin diye memnnuniyetle karşılandı.

Yalnız, giderilmesi gereken başka şüpheler vardı. Meselâ iktidar, bir taşla iki kuş vurmak için tasarrufa kendi de giriyor gibi gösterip sadece muhalefet belediyelerini mi sokacaktı? Yoksa ciddi ciddi itibarından tasarruf edecek miydi?

Uygulamada anlaşılacak, demiştim. Anlaşılmaz sanılmasın.

Halkın kemeri geçen yıldan beri sıkılıyor, halkın boğazından kısmaya çoktan başlandı. Kamudaki israfı kesmeye ise daha yeni sıra geliyordu.

Devleti yönetenler, nihayet ayaklarını yorganımıza göre uzatma sözü veriyor fakat millet, tutacaklarından emin olamıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Yüzyılı'nda ne bu şiddet 27 Temmuz 2024 | 65 Okunma CHP’li belediyelere mali darbe mi? 26 Temmuz 2024 | 771 Okunma TikTok'a, Wattpad'e yenilen Anadolu irfanı 25 Temmuz 2024 | 474 Okunma MHP'nin listesi niye 154'lük? 24 Temmuz 2024 | 2.894 Okunma Bizi Unutma şarkısı olmamış 23 Temmuz 2024 | 2.797 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar