İktidarın zoru Biden’la değil

Suç hep dış güçlerde, biz hiç yanlış yapmıyoruz

“Tarihi, tarihçilere bırakın" diyorsun ama kendin zırnığını tarihçilere bırakmamışsan...Gerek yeniden yazmak gerek uydurmak suretiyle tarihi, siyaseten tepe tepe kullanıyorsan kim ciddiye alır bu teklifini! 

Ankara'nın sıkıntısı, Biden'dan çok kendisiyle. 

İktidara şu tip yardımcı analizler yetiştiriliyor: 

"İlk kez bir ABD başkanı, 1915 hadiselerini 'Ermeni soykırımı' olarak tanıdı, bu istemediğimiz bir şeydi.  

Fakat Türkiye'yi sorumlu tutmadı, Osmanlı'ya mal etti. Osmanlı'yı da suçlama maksadı gütmediğini söyledi. İstanbul'un bile adını geçirmedi, Kostantinopol diye andı. Kaçındığımız sonuçlarından Türkiye'yi sakınmaya özen gösterdi.  

Hem her 24 Nisan'da yaşadığımız 'soykırım diyecekler mi, demeyecekler mi' geriliminden de bizi kurtardı. Artık tehdit ve şantaj aracı olarak kullanılamayacak, ilişkilerimizi rehin alamayacak.  

En kötüsü olmadı yani. Sevinsek bile yeridir..." 

Ancak serde geçmişsevicilik ve ucuz hamasetçilik var. İktidar, kendisini bozar diye bu yardımcı analizlerden yararlanmıyor. 

Ankara, Biden'ın Türkiye'yi ayrı tutmasına sevinse Osmanlı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkın mı müteahhitlerin mi vergi indirimi kalkacak? 19 Mart 2024 | 339 Okunma Ne ekonomistler sevdik aslında yoktular 16 Mart 2024 | 595 Okunma Yolsuzlukla böyle mi mücadele edilir! 15 Mart 2024 | 885 Okunma Bunlar nasıl ultra zengin oldu? 14 Mart 2024 | 3.052 Okunma Dilber dansına Ramazan molası verilirken 13 Mart 2024 | 1.255 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar