İktidarın şu bitmeyen yolsuzlukla mücadele hazırlığı

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (11.10.2022)''İktidarın şu bitmeyen yolsuzlukla mücadele hazırlığı'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenen müjdeyi verdi. AK Parti, yolsuzluk ve yoksullukla mücadeleye başlayacak. Ama hazırlıklar biter bitmez.

Diyeceksiniz ki; ibibikler öter ötmez, sütler kaymak tutar tutmaz mı, essahtan mı bu sefer...

20 yıl önce yolsuzluk ve yoksulluğun yanında bir Y daha vardı, yasaklar!

AK Parti, üçüyle de mücadele sözüyle iktidara gelmişti. 3Y’nin üçüncüsü nerede peki?

E 20 yıl uzun bir yolculuk; Y’lerden biri düştü, yolda kayboldu demek.

Hiç değilse ikisi; bugüne dek el değmeden, sağ salim gelebildi. Ya onların da başına kötü bir şey gelseydi!

Unutulabilirlerdi, bakın unutulmamışlar da çok şükür.

Erdoğan, elde kalan 2Y için şöyle vaat tazeledi:

“Yolsuzlukların olmadığı, rüşvetin olmadığı, yoksulluğun Allah’ın izniyle olmayacağı bir Türkiye’yi de biz hallederiz. Şu an itibarıyla onun hazırlığı içindeyiz.”

Tıpkı faiz, enflasyon ve dolarda olduğu gibi. 2023 seçimlerini bir kazansın, hepsini AK Parti indirecek inşallah. Kimin yükselttiğini sormazsanız, kulağa çok hoş geliyor. Sahibini, biiznillah iktidara getirir bu vaat.

“Sıkıntıları, çözse çözse yine biz çözeriz” vaadinin bir versiyonu. Kimin çıkardığına aldırmazsanız, gayet inandırıcı. Bir şansı hak ettiklerine ikna olur, iktidara gelsinler diye oyunuzu verirsiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 914 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 689 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 899 Okunma AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 2.041 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.327 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar