Halka kapalı elitlere açık turizm

Yurt dışı harcamalarda kredi kartına taksit, kaldırıldı. Öyle taksitle uçak bileti kestirmek, taksitle seyahat acentesinden tur paketi almak, taksitle otel parası ödemek yok. BDDK kararıyla kaldırıldı.Peşin...

Yurt dışı harcamalarda kredi kartına taksit, kaldırıldı. Öyle taksitle uçak bileti kestirmek, taksitle seyahat acentesinden tur paketi almak, taksitle otel parası ödemek yok. BDDK kararıyla kaldırıldı.

Peşin parası olan, buyursun, çatabiliyorsa yurt dışında tatil keyfi çatsın. Peşin ödemeyecekseniz sizin neyinize, oturun oturduğunuz yerde!

Bu da nereden mi çıktı? Cari açığı 3 aya, 6 aya ha kapattı ha kapatacak diye, kaç yıldır üstümüzde denenen ekonomik modelden tabii ki. Cari açığı patlattı, rekorlar kırıyor. Bir bedeli olmayacak mıydı?

Düşük TL ile yüksek dolar kuru; rekabetçiydi, ihracatımıza yarayacaktı. Ancak ihracattan gelen döviz, ithalattan çıkanı karşılamaya yetmedi.

Turizm, imdada yetişecekti. Fakat turizmde de giderimiz, gelir artışımızı katladı.

Geriye, dışarıya döviz çıkışını zorlaştırmak kaldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne yumuşamalar gördük siyasette 07 Mayıs 2024 | 281 Okunma Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.441 Okunma CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı? 03 Mayıs 2024 | 1.083 Okunma Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 1.537 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 737 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar