En büyük Sorosçu kimin Sorosçusu?

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (08.10.2022)''En büyük Sorosçu kimin Sorosçusu?'' başlıklı yazısı.

Arjantinli şair-yazar Borges, rüyasında en çok ayna görmekten korkardı. Aynalı rüyalarına mutlaka bir maske de eşlik ederdi.

Borges, aynaya baktığında yüzündeki maskeyi göreceğini hatırlayarak dehşete kapılırdı.

Ve yazdığına göre, bazen başına gelirdi korkulu rüyası. Borges, aynadaki yansımasında maskeli yüzüyle karşılaşır ama o maskeyi çıkarmaya cesaret edemezdi. Çünkü felaket bir halde olduğunu düşündüğü gerçek suretiyle yüzleşmek, ona korkunç geliyordu

Kendisiyle karşı karşıya gelmesi, içyüzüyle baş başa kalması; Borges için gecenin dehşetlerinden biridir.

Ayna korkusundan, “Yedi Gece” kitabının “Kabus” bölümünde de bahsediyor. Bu bile Borges’in duygularını yeterince açıklıyor sanırım.

Gözlerini kaybettikten sonra da sürdü Borges’in ayna fobisi. Gündüzleri, gözleri açıkken bakıp aynada göremeyeceği yansımasının; geceleyin uykusunda bir karabasan gibi rüyasına girmesinden ödü kopmaya devam etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 914 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 689 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 899 Okunma AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 2.041 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.327 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar