Elekten deve geçiren İmamoğlu mu!

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (29.12.2022)''Elekten deve geçiren İmamoğlu mu!'' başlıklı yazısı.

İBB'yi terörle ilişkilendiren suçlamaları, İmamoğlu bir bir çürütüyordu dün.

İBB'de, terörle iltisaklı kimseler işe alındıysa... Sayıları, 500 ila 1,700 arasında değişiyorsa...

İçişleri, hiç değilse birkaç yüzünü gelip yakalasaydı. Çalıştıkları yeri, örgütlerini biliyor. Ama bir yıldır gelip teröristleri yakalamıyor.

İsimlerini söylese, bari İBB gereğini yapacaktı. Hayır, onu da söylemiyor.

İddiayı ilk ortaya attığında, Bakan Soylu'nun OHAL yetkisi henüz sürüyormuş. Belediyelerdeki sakıncalı personeli işten çıkarma yetkisi varken 8 ay boyunca işten de çıkarmıyor.

Süreçte güvenlik soruşturmasıyla ilgili mevzuat değişiklikleri olmuş. İçişleri ve Valilik, yazılarla İBB'ye bildiriyor. O değişikliklere uygun personel işlemleri de İBB'nin suçu sayılıyor şimdi.

Bitmedi...

AK Parti döneminde, terörden sabıka kaydına rağmen işe alınanlar olduğu belirleniyor. İmamoğlu yönetimi, tespit ettiklerini çıkarmış. Görmezden geliniyor, yokmuş gibi.

İçişleri'nin ısrarla vermediği, İmamoğlu'ndan sır gibi sakladığı isimleri, İBB araştırıyor. Sakıncalı bulduklarına işlem yapıyor. Bunlar da yapılmamış gibi gösteriliyor.

İmamoğlu'na hesabı sorulan güvenlik soruşturması yöntemleri, AK Partili Mevlüt Uysal ve Vali Yerlikaya dönemlerinde de kullanılmış. Sorulacaksa onlara da hesabı sorulsun, sorulmuyor.

Bitti mi? Yine bitmedi.

İBB'ye verilmeyen isimlerden biri, iktidar medyasına veriliyor. 'İşte PKK'nın dağ kadrosundan gelip İBB'de park ve bahçe işine giren terörist' diye güya afişe ediyorlar.

Fakat... 'Belki de evinizin önünde çim biçiyor' sululuklarıyla şecaat arz ederken İçişleri'ni zan altında bıraktıklarından bîhaberler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 2.984 Okunma Batman’a niyet Urla’ya kısmet 13 Nisan 2024 | 1.021 Okunma X’te Kemal Kılıçdaroğlu - Uğur Dündar polemiği 12 Nisan 2024 | 1.031 Okunma Para güç ve makam adına 11 Nisan 2024 | 826 Okunma Bayram yalnız 'CHP tarikatı'na mı haram? 10 Nisan 2024 | 2.433 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar