Diyanet'in işi nefret ettirmek mi?

Hz. Peygamber'in, vali atadığı Muaz bin Cebel'e nasihatidir. "Müjdeleyin, nefret ettirmeyin; kolaylaştırın zorlaştırmayın" buyurur.Öncesinde de taze valiye; Allah'tan korkmasını, mazlumun duasından sakınmasını...

Hz. Peygamber'in, vali atadığı Muaz bin Cebel'e nasihatidir. "Müjdeleyin, nefret ettirmeyin; kolaylaştırın zorlaştırmayın" buyurur.

Öncesinde de taze valiye; Allah'tan korkmasını, mazlumun duasından sakınmasını, insanlara iyilik ve güzel ahlâkla muamele etmesini, zenginden alıp fakire zekât vermeye çağırmasını öğütler.

Peygamber'in tavsiyesi böyleyken Diyanet Başkanı Erbaş, el kadar çocuklardan yüreklerinde kin ve nefret beslemelerini istiyordu.

Hoca, önceki gün Yaşamkent Hz. Aişe 4-6 Yaş Kur'an Kursu ve Çukurambar Diyanet Gençlik Merkezi açılışlarına katılmıştı.

Vatanını, milletini, devletini seven gençler yetiştirdiklerini söyledikten sonra şöyle devam ediyordu:

"Milletine, devletine hainlik yapanlara karşı içinde ve yüreğinde bir nefret besleyen gençler olsun. Öyle değil mi? Biz bir kötülük gördüğümüz zaman onu elimizle düzeltmek lazım. Elimizle düzeltemiyorsak dilimizle düzeltmemiz lazım. Dilimizle de düzeltemiyorsak kalbimizle o kötülükten nefret etmemiz lazım. Peygamber Efendimizin verdiği ölçü bu..."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 644 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 686 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 899 Okunma AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 2.040 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.326 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar