Bu AK Parti ne kadar o AK Parti’yse bu hukuk da o kadar hukuk

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki’nin bugünkü (28.04.2022)''Bu AK Parti ne kadar o AK Parti’yse bu hukuk da o kadar hukuk’’ başlıklı yazısı.

Adalet Bakanı Bozdağ, Kavala ve Gezi kararlarına gelen tepkiler üzerine dedi ki:

“Ne ABD’nin ne de başka bir ülkenin Türkiye’nin yargılamasıyla ilgili söz söylemeye hakkı yoktur.”

Oysa...

AK Parti’ye kapatma davası açıldığında, yargımıza laf etmeye herkesin hakkı vardı.

Erdoğan’a şiirden ceza verildiğinde, 4 ay hapse atıldığında, siyasetten yasaklandığında kimlerin yargımıza söz söylemeye hakkı yoktu ki!...

Mahkemelerimizin kararları; ABD’si, AB’si, Avrupa Konseyi ve AİHM’iyle herkesi pekala ilgilendirirdi. Hepsinin de söz söylemeye yerden göğe hakkı vardı.

Kimse iç işlerimize müdahale ediliyor diyemezdi. Hak ve özgürlükler, bütün dünyanın konusuydu.

Mahkemeler, başörtüsünü yasaklayan kararlar aldığında iç işlerimiz değildi.

Polis, ‘geleceğin başbakanını hazırlama örgütü’nden Yeni Şafak’ı bastığında, dünyanın aldırmaması istenmemişti!

Dünyaya rezil olduğumuz, Avrupa Konseyi ve AİHM içtihatlarının çiğnendiği, zaten AB ile ABD’nin de tepki gösterdiği haykırılıp durmuştu.

Hiçbir egemen devlet, ‘severim de döverim de, benim vatandaşım değil mi, karışamazsınız, herkes kendine baksın’ savunmasına sığınamazdı o zamanlar.

Haksız, hukuksuz buldukları yargı kararlarına bal gibi de karışırlardı. Türkiye’nin de başkalarının adaletsizliğine laf etme hakkı olduğu gibi...

Demokratik dayanışma bilakis bunu gerektirirdi, insan haklarını desteklemek her ülkenin göreviydi.

Kusura bakmasınlar da Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun zulme sessiz kalamazdı. Mazlumların sesi olmak zorundaydı.

Bilhassa AK Parti iktidarının dini, ahlaki, insani ve vicdani göreviydi bu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” adıyla kitabını dahi yazdı.

Yeri geldiğinde, ne ABD mahkemelerinden ne Avrupa yargısından ne de Mısır yargıçlarından söylenecek bir söz esirgendi. Ne lazımsa fazlasıyla söylendi. Öyle ‘başkalarının iç işleridir, karışmayalım’ filan denmedi.

Dava, onlara devredilene kadar Suud’daki Kaşıkçı yargılamasına iktidarın söylediklerini toplasanız, buradan ABD’ye yol dahi olur. Göstermelik mahkeme olduğundan girilmiş, tiyatro oynandığından çıkılmıştı.

Hatta en son, Rus vatandaşları AİHM’de hak arayamaz diye Rusya’nın Avrupa Konseyi üyeliğinin askıya alınmasına da karşı çıkmıştı Ankara. Niye çekimser kaldığımızı, Bakan Çavuşoğlu böyle açıklamıştı. AİHM, Rus yargısına rahat rahat karışabilsin diyeydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batsın böyle Gazze yalanlamaları 28 Mart 2024 | 797 Okunma İkinci Öcalan mektubu vakası 27 Mart 2024 | 4.737 Okunma Uzay yolculuğu seçim göz boyaması mıydı? 26 Mart 2024 | 1.262 Okunma Ramazanda da ilahi dinlenmiyorsa 23 Mart 2024 | 497 Okunma Yeni Çözüm Süreci'nin işaret fişekleri 22 Mart 2024 | 1.546 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar