Bay Kemal nereden kaybediyor?

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü 03.06.2022)''Bay Kemal nereden kaybediyor?'' başlıklı yazısı.

Meğer CHP, yerli millilik ve din kardeşliğinden nasıl mı çıkmış?

Artık ‘din düşmanı’ gibi gösterilmesine yarayacak malzeme vermediği için...

Yönetiminde başörtülülerin de siyaset yapabildiği Bay Kemal CHP’sini sevmedi gitti AK Parti.

‘Laiklik elden gidiyor’ feryadı basmayan bu CHP, iktidara tat vermiyor.

Ezanla, camiyle, başörtüsüyle kavgası, dinle sorunu varmış gibi koz verip kullandırmıyor kendini, nerede o eski CeHaPe Zihniyeti!

CHP’nin, yormadan seçim kazandırdığı günleri mumla aradığını saklamıyor iktidar.

Ne hayrını gördüklerini, varın siz düşünün...

AK Partili Özhaseki, eskiye özlemlerini yana yakıla anlatıyordu önceki gün.

CHP, Baykal’dan sonra şöyle bir ‘eksen’ değiştirmiş meğer:

“Deniz Baykal yerli ve milli bir adamdı. Cumhuriyet, Atatürk ilke ve inkılapları üzerinden eleştirilerini sürdürürdü. Eyvallah, görüşlere saygı duyarız...Oysa yeni dönemde dertleri, sadece ve sadece AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak üzerine kurgulu bir tezgah adeta.”

Genel değilmiş yani Baykal’ı deviren kaset şantajı, özelmiş özel. Kıymetini bilememişler, yoksa onca laf edip kötülemeyeceklermiş demek.

Yalnız, benden söylemesi...

Dışarıdan gelen sığınmacılar, din kardeşliğiyle ‘biz’denken... İktidara oy vermeyen ülkenin öz evlatlarının, din düşmanı gibi ötekileştirilmesi fena sırıtmaya başladı.

Hoca lakaplı Cübbeli Ahmet’in de canına tak etmişti. Aynı isyanı dışa vururken “HDP’ye oy verenler vatandaşlıktan çıkarılsın” istiyordu. CHP’yle masaya oturan Saadet ve DEVA’yı da kovulacaklar arasına sokarak.

Oyunu beğenmedikleri kendi vatandaşımıza, din düşmanı diye kapıyı gösterip...Pakistanlı, Afgan, Suriyeli din kardeşlerimize kapıyı açık tutan bir garip yerli ve millilik anlayışına sahipler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne yumuşamalar gördük siyasette 07 Mayıs 2024 | 1.114 Okunma Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.530 Okunma CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı? 03 Mayıs 2024 | 1.085 Okunma Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 1.537 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 737 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar