Arap sokağından alkışımız nasıl kesildi?

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bakanları, Cidde'de toplandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de hissettiğimiz sıkışmışlık ve çaresizliği birkaç cümleyle şöyle...

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bakanları, Cidde'de toplandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de hissettiğimiz sıkışmışlık ve çaresizliği birkaç cümleyle şöyle anlattı:

Bir: "Filistin'in Müslümanların kalesi olduğunu göstermek için Refah'a gidebiliriz. Bunu dünyanın her tarafından bakanlarla yapabiliriz."

İki: "Gazze’nin etrafındaki abluka kırılmalı, şu anda bu yapılmalı. Hepimiz İsrail'in, insani yardımı savaşta bir silah olarak kullandığını biliyoruz."

Üç: "Bu, çaresizliği artırıyor ve adaleti kendileri sağlamak isteyenleri teşvik ediyor. Sokaklarımız duygusal olarak kışkırtılmış ve gergin durumda."

Ve dört: "Tek taraflı bir eylem dahi olsa Gazze için derhal harekete geçmemiz yönünde büyük bir beklenti var."

Bakan Fidan, 'tek taraflı da olsa Gazze için derhal harekete geçmeliyiz' derken bir dışisleri bakanları grubuyla Refah kapısına gitmeyi kastediyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 784 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 686 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 899 Okunma AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 2.041 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.327 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar