Amerikalıyı ne ilgilendirir derseniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan PBS kanalına çıkmış. Sunucu Amna Nawaz'a verdiği bir cevap, iktidara yardımcı medyayı coşturdu. Neredeyse ikinci 'one minute' olayı gibi gösterecekler.Diyalogun, kesip...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan PBS kanalına çıkmış. Sunucu Amna Nawaz'a verdiği bir cevap, iktidara yardımcı medyayı coşturdu. Neredeyse ikinci 'one minute' olayı gibi gösterecekler.

Diyalogun, kesip köpürttükleri kısmı şöyle...

Soru: Sedef Kabaş, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş gibi kişileri susturmaya mı çalışıyorsunuz?

Erdoğan: Bu sizi niye bu kadar ilgilendiriyor... Sözümü kesmeye hakkın yok. Saygı duyacaksın, yargının verdiği karara da saygı duyacaksın!

Bu kısaltılmış diyalogu, gurur verici buluyorlar. En çok keyif aldıkları yanı da "sizi ne ilgilendirir" derken Erdoğan'ın yüzünde beliren muzip ifade.

Hafif, kararsız, bıyık altı bir gülümsemeden söz ediyoruz. Eskilerin 'müstehzi' dediği bu alaycı yüz ifadesi, bir şey ima ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yaşasın yeni Gavs! 04 Mayıs 2024 | 3.338 Okunma CHP ile Gezi mahkumlarını salma pazarlığı mı? 03 Mayıs 2024 | 1.071 Okunma Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 1.534 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 736 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 915 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar