Altılı Masa krizi yönetebilecek mi?

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (29.09.2022)''Altılı Masa krizi yönetebilecek mi?'' başlıklı yazısı.

Akşener’in, Habertürk’te Fatih Altaylı’ya söyledikleri, kriz çıkardı.

Noter olmadıklarını, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına onay vermek zorunda bırakılamayacaklarını, kazanacak bir aday bulmaları gerektiğini söylemişti.

İYİ Parti’nin, CHP çevrelerinden dayatmaya ve parmak sallamalara maruz kaldığı gibi serzenişleri de oldu.

CHP sessiz; öyle anlaşılıyor ki Kılıçdaroğlu konuşmayacak, en azından şimdilik.

Cevap; Kılıçdaroğlu’na yakın bir isimden, Politikyol sitesinin başındaki Ali Haydar Fırat’tan geldi.

Fırat, bir tweet dizisiyle Akşener’i sertçe eleştirdi. “İmamoğlu ve Yavaş’a varız” sözlerini, Kılıçdaroğlu’nun önünü kesmek için CHP’nin içini karıştırma olarak okuyordu.

Kılıçdaroğlu’nun masaya getirmeyeceğini bile bile o isimleri öne sürmekte ısrar ettiği ama masaya getirilseler Akşener’in onları da istemeyeceği gibi bir fikirden hareketle...

Fırat, sonunu da şu reste bağladı:

“Bugün itibariyle ortaya çıkan tablo şudur; @kilicdarogluk kendisini halka emanet etmiştir. Halk bütün siyasi oyunları boşa çıkaracak tek güçtür. Yeni bir düzen ancak halkın iktidarı ile mümkündür, kurulacaktır.”

Kılıçdaroğlu’nu etiketlemesi de gösteriyor ki Fırat’ın mesajı, CHP yönetiminin tepkisini yansıtıyor. Fevri bir çıkış değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yemek yerine kazığı kimden yiyoruz? 20 Nisan 2024 | 145 Okunma Enflasyonun düşeceğine millet niye inansın? 19 Nisan 2024 | 909 Okunma Türkiye Yüzyılı'nın KDV'si kime hoş? 18 Nisan 2024 | 593 Okunma Istakoz davasının şifreleri 17 Nisan 2024 | 3.225 Okunma AK Parti'de ıstakoz kavgası 16 Nisan 2024 | 3.223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar