Allah’ın bir kaderinden öbürüne kaçamayanlar

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (18.10.2022)''Allah’ın bir kaderinden öbürüne kaçamayanlar'' başlıklı yazısı.

Korona salgınının başında, tedbirlere uyarak Allah’ın bir kaderinden öbürüne kaçabiliyorduk.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘kaderde varsa tedbir neye yarar’ kaderciliğine karşı şöyle uyarmıştı:

“Hz. Ömer, Şam’a gitmek üzere yola çıkacakken orada bir salgın hastalık başladığının haberini alıyor ve vazgeçiyor. Bunun üzerine sahabeden birisi Hz.Ömer’e, ‘Allah’ın kaderinden mi kaçıyorsun’ diye soruyor. Hz. Ömer’in bu soruya cevabı çok manidardır. ‘Evet Allah’ın kaderinden yine Allah’ın kaderine kaçıyoruz’. Bugün bize düşen görev de gereken her türlü önlemi alarak takdiri Allah’a bırakmaktır...”
Amasra’daki maden faciasından sonra ise Erdoğan, Hz. Ömer’in kader inancını hatırlatmadı.

Dedi ki:

“Birileri bununla dalga geçebilir, önemli değil ama biz kader planına inanmış insanlarız. Bunun ne dünü ne bugünü ne yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır. Bunu da bilmemiz lazım.”

Maden işçileri için Allah’ın bir kader planından öbürüne kaçış yok gibi anlaşıldı sözleri.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 58 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 676 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 897 Okunma AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 2.023 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.310 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar