Adalet’te olağan bir istifaymış

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki’nin bugünkü (01.02.2022)’’ Adalet’te olağan bir istifaymış‘’ başlıklı yazısı.

Adalet Bakanı Gül, neden istifa etti?

İsmail Saymaz›ın Halk TV sitesinde yazdığına göre; bardağı taşıran görüş ayrılığı, Cumhurbaşkanlığındaki bir toplantıda ortaya çıkmış.

Konu, Osman Kavala’nın tutuklu mu, tutuksuz mu yargılanmaya devam edeceğiymiş.

Gül, Kavala ve benzeri siyasi davalarda prensip olarak tutuksuz yargılamadan yanaymış. AİHM ve Avrupa Konseyi kararlarına da hukuken hak verir mahiyette konuşmuş. Ters düşmemek gerektiğini savunmuş.

İpler orada kopmuş ama sözlü istifası kabul edilmemiş.

Daha sonra yazılı istifasını sunmuş ve İmamoğlu’nun MOBESE kayıtlarının sızdırılmasına tepki gibi de anlaşılan o son konuşmasını yapmış.

Bakan’ın, giderken verdiği son mesaj manidar bulunmuştu.

Özetle diyordu ki...

Bir: Sanık, yalnızca işlediği iddia edilen suçtan yargılanır, savunma hakkı kutsaldır, lehine olan deliller de iddianameye konur.

İki: Alakasız özel hayat bilgileriyse iddianameyle ifşa edilemez, hukuk bunu yasaklamıştır. Devlet yetkisiyle elde edilen mahrem bilgiler, devlete emanettir.

Üç: FETÖ›vari yöntem ve uygulamalara karşı teyakkuz halinde olmak ve bir daha yaşanmasına izin vermemek olmazsa olmazdır. Geçmişte hukuk, kumpaslara alet edildi diye tekrarı hoş görülemez, göz yumulamaz.

Geçmişte FETÖ, bu yetkiyi kötüye kullandı, onları da hatırlatıyordu. Usulsüz dinlemelerle, sahte veya yasadışı delil üreterek nasıl kumpaslar kurduklarını...

Kişilerin mahremini ve onurunu korumak devletin göreviydi, itibar sukastlarına ve lekelenmeme hakkının ihlaline müsaade edilemezdi. AK Parti, bu yönde düzenlemeler yapmıştı.

İstihbarat toplama yetkisi devlete, suçla mücadele amacıyla verilmişti. Mesaj, bu yetkinin kötüye kullanılmasından Bakan›ın duyduğu rahatsızlığı da yansıtıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 1.954 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.301 Okunma Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 571 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.347 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 171 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum