Yüzyılın komplosuna son hazırlıklar

Küresel emperyalizmin başını çeken ABD’nin hazırladığı ve Filistin davasını tamamen tarihe gömmeyi, siyonist işgalin ise kazıklarını iyice sağlamlaştırmasına imkan vermeyi amaçlayan...

Küresel emperyalizmin başını çeken ABD’nin hazırladığı ve Filistin davasını tamamen tarihe gömmeyi, siyonist işgalin ise kazıklarını iyice sağlamlaştırmasına imkan vermeyi amaçlayan, “Yüzyılın Anlaşması” adıyla gündeme getirilen komplo planının piyasaya sürülmesi için son hazırlıklar yapılıyor. 

Komplo planının takibini ABD Başkanı Trump’ın yahudi asıllı damadı ve müsteşarı Jared Kushner yürütüyor. Ramazan sonrasında kamuoyuna açıklanmasının muhtemel olduğu dile getirildi. Ramazan şartlarının böyle tehlikeli bir planın tartışılması açısından uygun olmayacağı düşünüldüğünden Ramazan sonrasına bırakıldığı tahmin ediliyor. O yüzden bu sıralarda içeriği hakkında zihinlerin hazırlanması için bazı işaretler verilmeye, tepki yoklamaları yapılmaya çalışılıyor. 

Büyük çaplı bir oyun oynanması amaçlandığından içeriği şimdiye kadar kamuoyuna açıklanmadı. Bununla birlikte bu anlaşmayla esasta nelerin amaçlandığı hakkında bazı sinyaller verildi. Hakkında yorumlarda bulunanlar amaçlar konusunda genellikle aynı şeyleri söylemekle birlikte bu amaçlara ulaşılması için ne tür formüllerin masaya konulacağı konusunda farklı tahminlerde bulundular. Bu şekilde farklı tahminlerde bulunulması da belki plan hakkında zihinleri hazırlamaya çalışanların, tavır yoklaması yapmak amacıyla irtibatlı oldukları medya mensuplarına farklı bilgiler vermelerinden kaynaklanıyor olabilir. 

Tabii önemli olan planın kamuoyuna açıklanması değil uygulamaya geçirilmesi. Filistin sahasında faaliyet yürütenlerin hiçbir kesiminin böyle bir plana onay vermeyeceği dolayısıyla planın onlarla pazarlık yoluyla hayata geçirilmesinin mümkün olmadığı biliniyor. O yüzden onlarla pazarlık yoluyla değil de onlara dayatma yöntemiyle planın hayata geçirilmesi için şartların oluşturulmasına çalışıyor. Bunun için de Arap dünyasındaki etkin devletlerin ve rejimlerin aktif rol alması isteniyor. En başta da Suudi Arabistan’dan yararlanılmaya çalışılıyor. 

ABD, Suudi Arabistan’ın bu plana şartsız destek vermesi ve Filistinlileri de yerine göre havuç, yerine göre de sopayı göstererek bu anlaşmaya razı olmaya zorlaması için çok cüretkâr hareket etmeye yöneltiyor. Son günlerde Trump’ın Suudi Arabistan’a yine yüklenmesinin, “bizim desteğimiz olmasa sizin saltanatınızın ayakta durması mümkün değildir” tarzında mesajlar vermesinin en önemli sebeplerinden biri de Yüzyılın Anlaşması konusunda kendisinden istenecekleri itirazsız yapmasını sağlamaktır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 40 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 225 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar