Yemen’de Başkanlık Konseyi süreci

Yemen’de 7 Nisan Perşembe sabahı, bir Başkanlık Konseyi oluşturulduğu ve Cumhurbaşkanı Abdurabbih Mansur Hadi’nin tüm yetkilerinin bu konseye devredildiği açıklandı. Böylece uluslararası platformda...

Yemen’de 7 Nisan Perşembe sabahı, bir Başkanlık Konseyi oluşturulduğu ve Cumhurbaşkanı Abdurabbih Mansur Hadi’nin tüm yetkilerinin bu konseye devredildiği açıklandı. Böylece uluslararası platformda Yemen’in meşru yönetimi kabul edilen Aden’deki otoritenin başkanlığı bir konseye devredilmiş oldu. 

Konseyin cumhurbaşkanının sahip olduğu tüm yetkilere sahip olacağı, devletin siyasi, askeri ve güvenlikle ilgili tüm işlerini organize etme konusunda tam yetki sahibi olacağı belirtildi. 

Konsey sekiz kişiden oluşuyor. Başkanlığına Reşad El-Uleymi tayin edildi. Diğer üyeleri ise Sultan Ali El-Arade, Tarık Muhammed Salih, Abdurrahman Ebu Zer’a, Osman Hüseyin Meceli, Ayderos Kasım Ez-Zubeydi, Ferac Süleyman El-Bahseni ve Abdullah El-Uleymi Bavezir isimli şahıslar. 

Verilen bilgilere göre, oluşturulan Başkanlık Konseyi’nin ülkedeki krizin ve çatışmanın siyasi yoldan çözümü için görüşmeler yapma, strateji belirleme yetkisi de olacak. 

Hadi, görev ve yetkilerini heyete devretmeden önce aynı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 15 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 66 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 226 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 246 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar