Tigray Cephesi kabuğuna çekildi

Etiyopya’da Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF)’nin çöküşü de, aynen Türkiye’de doların değerinin düşüşü gibi yükselişi kadar hızlı oldu. Bir dönem Etiyopya ordusunun etkisiz...

Etiyopya’da Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF)’nin çöküşü de, aynen Türkiye’de doların değerinin düşüşü gibi yükselişi kadar hızlı oldu. 

Bir dönem Etiyopya ordusunun etkisiz kalması karşısında cesareti artan TPLF militanları çok hızlı bir şekilde ilerleme kaydederek kendi bölgelerinin dışına çıkmış ve civar bölgelerin topraklarına da girmişlerdi. Bu ilerlemeden dolayı bayağı cesaretlenen TPLF, artık hedeflerinin başkent Adis Ababa olduğu mesajları vermeye başlayarak arabuluculuk tekliflerine hiç sıcak bakmamıştı. 

TPLF’nin bu ilerleyişi Adis Ababa’daki yönetimde ciddi endişeye neden oldu. Gidişatın gittikçe daha da tehlikeli hale geldiğini görüyor ama TPLF’nin şartlarını kabul ederek, yani yenilgiye razı olmuş imajı oluşturarak bir anlaşma yapmayı da kabul etmek istemiyordu. Çünkü böyle bir şeye razı olması, terör örgütü olarak tanımladığı bir gerilla gücünün ülkenin önemli bir kısmında siyasi hakimiyeti ele geçirmesini kabullenmesi anlamına gelecekti. 

Bu durum karşısında orduyu yeniden canlandırarak silahın gücünü...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 8 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 66 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 226 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 246 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar