Ramazan ve İslam dünyası

Allah’ın izniyle, bir arınma ve yenilenme dönemi olan mübarek Ramazan ayına girdik. Yüce Allah, hayırlara vesile kılsın ve bu ayı en büyük kazançla geçirmeyi hepimize nasip etsin. Ramazan ayı ümmet...

Allah’ın izniyle, bir arınma ve yenilenme dönemi olan mübarek Ramazan ayına girdik. Yüce Allah, hayırlara vesile kılsın ve bu ayı en büyük kazançla geçirmeyi hepimize nasip etsin. 

Ramazan ayı ümmet bilincinin ve iman kardeşliğinin öncelikli hale getirilmesi gereken bir dönem olduğu için bu mübarek aya girerken dünya Müslümanlarının genel durumu hakkında bazı özet bilgiler vermek istiyorum. 

Bugün İslam dünyasının küresel güçler ve düşmanca tavırlar karşısında zayıf kalmasının en önemli sebebi ümmet bilincinin ve dayanışmanın pratiğe taşınmamasıdır. O yüzden her yıl olduğu gibi bu yıl da mübarek Ramazan ayını çeşitli sıkıntılarla ve zorluklarla karşılıyoruz. 

Bu yılın Ramazan ayına girerken dünya gündemini birinci derecede meşgul eden savaş Avrupa’nın doğusunda yaşanıyor olsa da İslam dünyasındaki işgallerden, hakimiyet savaşlarından, diktatörlüklerin devam ettirilmesi için başvurulan baskı ve şiddet uygulamalarından kaynaklanan sıkıntılar ve zorluklar da devam ediyor. 

Siyonist...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 50 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 226 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar