Muhammed Mehdi Akif

Müslüman Kardeşler cemaatinin eski genel mürşidi Muhammed Mehdi Akif 22 Eylül 2017 Cuma akşamı Sisi cuntasının zindanlarında 89 yaşında vefat etti. Yüce Allah’tan kendisine rahmet diliyoruz. Allah mekanını cennet...

Müslüman Kardeşler cemaatinin eski genel mürşidi Muhammed Mehdi Akif 22 Eylül 2017 Cuma akşamı Sisi cuntasının zindanlarında 89 yaşında vefat etti. Yüce Allah’tan kendisine rahmet diliyoruz. Allah mekanını cennet eylesin. 

Muhammed Mehdi Akif’le cemaatin genel mürşidi seçilmesinden on dört yıl önce Kahire’de, Müslüman Kardeşler’in genel merkezinde görüşmüştüm. O zaman üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalardan sorumluydu. Benim orayı ziyaret ettiğim sırada Muhammed Mehdi Âkif’in çalışma odasında da Kahire’de tahsil gören bazı Türkiyeli öğrenciler vardı. Türkiye’den bir gazetecinin geldiğini öğrenince yanıma geldi ve “gelin sizi Türkiyeli öğrencilerle tanıştırayım” dedi. Gittim onun çalışma odasında bu öğrencilerle tanıştım. Bu tanışma benim için büyük hayırlara vesile oldu. Tanıştığım öğrenciler vasıtasıyla Türkiyeli öğrencilerin kaldığı evleri ziyaret ettim. Onlarla sohbet ettim. Bazılarıyla Kahire’nin turistik yerlerini ve bazı tarihi camilerini ziyaret ettim. Bu gezilerde o öğrencilerin bana büyük katkıları oldu. 

Kendisiyle şahsen tanışma ve görüşme fırsatı bulduğum Muhammed Mehdi Akif çok mütevazi, cana yakın ve güler yüzlü bir insandı. 

Muhammed Mehdi Akif Mısır’ın Dekahliye vilayetinin bir köyünde 1928 yılında dünyaya geldi.

Müslüman Kardeşler’e çok genç yaşta 1940’ta yani henüz 12 yaşındayken katıldı.  

Cemaatin kurucusu İmam Hasan El-Benna’nın teşvikleriyle Spor Akademisi’ne girdi. 1950 yılında Spor Akademisi’nden mezun oldu ve beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapmaya başladı. Bir yandan da Hukuk Fakültesi’ne girerek orada öğrenim gördü. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Direnişten işgal güçlerine darbeler 17 Mayıs 2024 | 18 Okunma Nekbe’nin 76. yıl dönümü 16 Mayıs 2024 | 110 Okunma İşgal hükümeti neden ateşkese razı olmuyor? 11 Mayıs 2024 | 205 Okunma Refah’a saldırıda ABD’nin taktiği 10 Mayıs 2024 | 192 Okunma İşgal rejiminin stratejisi ve Refah 09 Mayıs 2024 | 87 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar