Libya’da Başağa’nın  başına gelenler

 Libya’da Fethi Başağa adında bir adam var. Bu adam bir ara kendini ülkenin başbakanı ilan etmişti. Sonra güya Tobruk Temsilciler Meclisi’nden güvenoyu aldı. Geçtiğimiz günlerde de başbakanlık...

 

Libya’da Fethi Başağa adında bir adam var. Bu adam bir ara kendini ülkenin başbakanı ilan etmişti. Sonra güya Tobruk Temsilciler Meclisi’nden güvenoyu aldı. Geçtiğimiz günlerde de başbakanlık görevinden istifa ettiğine dair haberler yayınlandı. Ancak yapılan resmi açıklamalarda onun Tobruk Temsilciler Meclisi tarafından görevden alındığı duyuruldu.

Garibime giden Türkiye’de haber kaynaklarının birçoğunun bu hadiseyi Libya başbakanının istifa etmesi veya görevden alınması şeklinde lanse etmeleri oldu.

Oysa bu adam zaten Libya’nın başbakanı değildi. Hiçbir zaman da olmadı. Onun başbakan ilan edilmesi çocukların evcilik oyununa benziyor. Libya’da da fitne hareketinin lideri Halife Hafter’e yakınlığıyla bilinen Tobruk Temsilciler Meclisi bu şekilde bir hükümetçilik oyunu oynuyor. Birini başbakan yapıyor, sonra onu görevden alıyor. Yani kendi çalıp kendi oynuyor. Ülkede söz sahibi tüm siyasi yapılanmaları devre dışı saydığı gibi kabul edilmiş anlaşmalara da hiçbir şekilde bağlı kalmıyor.

Tobruk Temsilciler Meclisi seçimlerin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Isam El-Attar’ın ardından! 04 Mayıs 2024 | 215 Okunma Kudüs şehidimize selamlar! 03 Mayıs 2024 | 227 Okunma Vicdanların başkaldırısında yerimizi almalıyız 02 Mayıs 2024 | 94 Okunma San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 68 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar