İşgalci yine yarayı kaşıyor

En başta Kudüs’ün batısıyla, doğusuyla bir bütün olduğunu ve İslam toprağı olduğunu hatırlatalım. Ayrıca 1948’de siyonist işgal devletinin kurulmasına kadar bir Doğu Kudüs, Batı...

En başta Kudüs’ün batısıyla, doğusuyla bir bütün olduğunu ve İslam toprağı olduğunu hatırlatalım. Ayrıca 1948’de siyonist işgal devletinin kurulmasına kadar bir Doğu Kudüs, Batı Kudüs ayrımı olmadığını, şehrin bir bütün olarak değerlendirildiğini; 1948’de geneli banliyöden ve kırsal alandan oluşan batı kısmının siyonistler tarafından işgal edilmesi ve işgalcilerin burada yapılanmayı genişletmeleri üzerine böyle bir ayrımın yapılmaya başlandığını belirtelim. Beytulmakdis olarak da isimlendirilen şehrin tarihi ve asıl kısmının ise doğu kesimde kaldığı bilgisini buna ekleyelim. 

Şeyh Cerrah mahallesi ise doğu kesimin kuzeyinde,  sur içinde kalan ve Eski Şehir olarak isimlendirilen tarihi bölgenin yakınında yer alan bir mahalledir. İsmini de Salahuddini Eyyubi’nin özel doktoru Husameddin Cerrahi’den almaktadır. 

Mahallenin tarihiyle ilgili ayrıntılara girersek sözü çok uzatmamız gerekeceği ve son gelişmelere özellikle dikkat çekmemiz gerektiği için geçmişte yaşananlara kısa notlarla temas edeceğiz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 61 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 226 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar