İşgal bitmeden direniş bitmez

 İşgalcilerin gayrimeşru yolla kurdukları egemenlikte dayandıkları temel bir teori var: “Büyükler ölür, küçükler de unutur!” Bu teori değişik coğrafya ve toplumlarda tecrübe edilmiştir. Ama...

 

İşgalcilerin gayrimeşru yolla kurdukları egemenlikte dayandıkları temel bir teori var: “Büyükler ölür, küçükler de unutur!” Bu teori değişik coğrafya ve toplumlarda tecrübe edilmiştir. Ama tutmadığı yerler var. Filistin’de ise asla tutmamıştır.

Siyonist terör örgütlerini Filistin’de palazlandırdıktan sonra onlara işgal edilmiş topraklarda devlet ilan etme imkanı veren çağdaş emperyalizmin “meşrulaştırma” kurumu olarak kullanılan BM tarafından bu toprakların bölünmesiyle meselenin kapanacağı sanılıyordu.

Ama Filistin halkı haklarından vazgeçmedi. Muhtelif direniş hareketleri ortaya çıkardı. Sonra bunlar FKÖ çatısı altında bir araya gelerek işgale karşı organize direniş yürütmeye başladı.

Siyonist işgal rejimi 1967 Haziran Savaşı’nda o dönemdeki işbirlikçi yönetimlerin kasıtlı ihmallerinden yararlanarak 6 günlük bir süre içinde Mısır’dan Gazze ve Sina’yı, Ürdün’den Kudüs ve Batı Yaka’yı, Suriye’den Golan Tepeleri’ni işgal etti.

Bu işgalle birlikte FKÖ’ye bağlı direniş hareketlerine...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Isam El-Attar’ın ardından! 04 Mayıs 2024 | 215 Okunma Kudüs şehidimize selamlar! 03 Mayıs 2024 | 227 Okunma Vicdanların başkaldırısında yerimizi almalıyız 02 Mayıs 2024 | 94 Okunma San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 68 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar