Gazze’de polis noktalarına saldırılar

27 Ağustos Salı akşamı Gazze’de polis noktalarını hedef alan iki ayrı bombalama eylemi gerçekleştirildi. Bunlardan biri Gazze kentinin güneybatısında yer alan Ed-Dahduh kavşağındaki polis noktasını biri de...

27 Ağustos Salı akşamı Gazze’de polis noktalarını hedef alan iki ayrı bombalama eylemi gerçekleştirildi. Bunlardan biri Gazze kentinin güneybatısında yer alan Ed-Dahduh kavşağındaki polis noktasını biri de Ez-Zehra kavşağındaki polis noktasını hedef almıştı. Saldırılarda üç polis şehit olurken üç kişi de yaralandı. Şehit olan polisler 45 yaşındaki Vail Halife, 32 yaşındaki Selame En-Nedim ve 32 yaşındaki Ala El-Ğarabeli idi. 

Gazze’deki İçişleri Bakanlığı tarafından ertesi gün yapılan açıklamada saldırıların iki intihar eylemcisi tarafından gerçekleştirildiği ve eylemi gerçekleştiren kişilerin kimlikleriyle ilgili bilgilerin tespit edildiği ifade edildi. 

Siyonist işgal rejimi olaylarla bir ilgisinin olmadığını söyledi. Fakat tabii vurulan hedefler siyonist işgal güçlerinin hedefleriyle aynıydı ve eylemler de sadece işgal rejiminin hesaplarına yarayacak türdendi. Ama maalesef eylemi gerçekleştirenler işgal rejiminin kirli hesaplarına alet olabilecek nitelikte işbirlikçilerdi. Fakat tabii saldırıyı gerçekleştirenlerin intihar eylemcisi olmaları bu eylemlerde hayatlarını feda etmeye değecek kadar bir üstün ideal arıyor olduklarını gösterir. Bu da onların aslında kafayı bir yerlere teslim ederek çok karanlık ve kirli hesaplara alet olabilecek kadar aldatılmış olduklarını gösteriyordu. 

Filistin’in ileri gelenleri, siyasi liderleri ve Gazze’deki resmi kurumlar bu saldırıların sadece siyonist işgal rejiminin çıkarlarına hizmet ettiğine dikkat çekerek, onun hesabına hain işbirlikçiler tarafından gerçekleştirilmiş olduğunu ve arka planda yine işgalci siyonist rejimin elinin bulunduğunu dile getirdiler. 

Hamas’ın Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, olayları işgal rejiminin doğrudan saldırılarla ve baskılarla gerçekleştiremediğini böyle komplolarla ve karanlık cinayetlerle gerçekleştirme çabası olarak değerlendirdi ve bu tür çabaların da başarılı olamayacağını dile getirdi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 215 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma Bayram ve İslam âlemi -3 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar