Cuntacılara bu kez inansak mı?

 Sudan’da her ne kadar bir geçiş süreci anlaşması yapıldığı söylense de yönetim hâlâ cuntanın elindedir ve sivil kesim kazandaki aşın pişmesini beklemektedir. Kazanda da et mi pişiyor...

 

Sudan’da her ne kadar bir geçiş süreci anlaşması yapıldığı söylense de yönetim hâlâ cuntanın elindedir ve sivil kesim kazandaki aşın pişmesini beklemektedir. Kazanda da et mi pişiyor taş mı belli değil.

Mevcut cunta yönetiminin lideri Abdülfettah El-Burhan, 12 Nisan 2019’da General Avad bin Avf’ın geçiş dönemi başkanlığından çekilmesi sonrası ondan görevi devraldığı sırada halka hitaben yaptığı ilk konuşmada kendisinin General Abdurrahman Suvaruzzeheb’in bir kopyası olacağını ve en kısa zamanda seçim yapılması için ortamı hazırlayarak yönetimi halkın seçtiği sivillere teslim edeceğini söylemişti.

1985’te askeri darbeyle Cafer Numeyri iktidarına son veren Suvaruzzeheb gerçekten sözünde durmuş ve bir yıl içinde seçim yaptırarak kendisi iktidardan çekilmiş, yönetimi tamamen halkın seçtiği sivil kadroya teslim etmişti.

Ama Burhan sözünde durmadı. Seçim yapılması ve iktidarın sivillere devri için çalışmak yerine askeri diktatörlüğün kazıklarını çakmak için çeşitli oyunlar çevirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 26 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 225 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar