ABD ile İran savaşır mı?

Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor: “İşte böylece, kazandıklarına karşılık zalimlerin bir kısmını diğerlerinin peşlerine takarız.” (Enam, 6/129)

“Sakın Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. Ancak onları gözlerin donup kalacağı bir güne ertelemektedir.” (İbrahim, 14/42)

İran’ın Devrim Muhafızları Gücü’nün Kudüs Tugayı adı verilen birliğinin komutanı Kasım Süleymani yıllardan beri Suriye ve Irak’ta kan döküyordu. Ama bu kadar kan dökebilmesinde sadece İran’dan değil aynı zamanda ABD’den aldığı desteğin de önemli rolü vardı. 

Örneğin kirli oyunların odağında yer alan IŞİD örgütüne mensup militanların Musul ve çevresine saldırı düzenlemesi karşısında o zamanki Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin askerlerinin üstlerindeki askerî elbiseleri bile çıkarıp kaçmasından sonra Bağdat yönetiminin Tikrit ve çevresinde yeniden hâkimiyeti ele geçirmesi ve özellikle bölgedeki aşiretlere ağır darbeler indirmesi İran’ın gönderdiği...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 50 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 226 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar