Brezilya’da Irkçılığın Zaferi

Resmi adı Brezilya Federal Cumhuriyeti olan ülke Güney Amerika’nın en büyük ve nüfusça en kalabalık ülkesidir. Her ne kadar Türkiye’de kendisinden çok fazla söz edilmese de dünyadaki güç dengesinde...

Resmi adı Brezilya Federal Cumhuriyeti olan ülke Güney Amerika’nın en büyük ve nüfusça en kalabalık ülkesidir. Her ne kadar Türkiye’de kendisinden çok fazla söz edilmese de dünyadaki güç dengesinde önemli bir yeri var. Güney Amerika kıtasının ise en etkili ülkesi sayılır. 

Bu ülkede Ekim ayında devlet başkanlığı seçimi yapıldı. 7 Ekim’de gerçekleştirilen birinci turda hiç kimse seçimi kazanamadı. Bunun üzerine 28 Ekim tarihinde ikinci tur oylama gerçekleştirildi ve Sosyal Liberal Parti (PSL)’nin adayı ve “aşırı sağcı” olarak nitelendirilen Jair Bolsonaro oyların yüzde 56’sını alarak seçimi kazandı. Lübnan asıllı ve Lübnan’ın hıristiyan kökenli bir ailesinden gelen ve solcu İşçi Partisi’nden aday olan Fernando Haddad ise oyların ancak yüzde 44’ünü alabildi. 

Siyonistlerin The Times of Israel adlı yayın organının Bolsonaro’nun zaferiyle ilgili haberinde onun İsrail yanlısı olduğunu dile getirmesi özellikle dikkat çekiciydi. İsrail Parlamentosu Knesset’in Başkanı Yuli Edelstien de, Brezilya’nın Trump’ı olarak nitelendirilen Bolsonaro’nun seçimi kazandığının açıklanmasından sonra twitter hesabında bir mesaj yayınlayarak onu tebrik etti. İsrail Parlamentosu Başkanı mesajında şu ifadeye yer verdi: “İsrail’in gerçek dostu. Brezilya Devlet Başkanı seçilmesi nedeniyle arkadaşım Jair Bolsonaro’ya sıcak selamlar. İsrail ziyaretinizi bekliyor ve büyük başarı diliyoruz.”

Sean Purdy adlı yazar Jacobin’de, Siyonist işgalci zihniyetin samimi dostu ve Filistin’in düşmanı olan bu aşırı sağcı, ırkçı adamın, uçuk açıklamalarından bazılarını derleyerek yayınladı. Biz de bunlardan bazılarına dikkat çekerek siyonist dostu bu adamın kafa yapısının ne olduğunun görülmesini istedik.

2 Ekim 1998’de yayınlanan bir açıklamasında şöyle diyor: “Şili diktatörü Augusto Pinochet’nin daha fazla insan öldürmesi gerekiyordu.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 61 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 226 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar